Inför: Wolfsburg - Manchester U

Wolfsburg eller Manchester United? Eller går kanske båda lag vidare till åttondelsfinal? Ja frågorna inför toppmötet på Volkswagen Arena i Wolfsburg. Inför mötet mellan Wolfsburg och Manchester United är tabelläget så här:

 1. Wolfsburg 9 p
 2. Man U 8 p
 3. PSV Eindhoven 7 p
 4. CSKA Moskva 4 p

Redan nu kan vi konstatera att CSKA är borta från vidare spel i Champions League men för övriga tre lag ligger vägen för fortsatt Champions League spel fortsatt öppen. Om Wolfsburg tar minst en poäng mot United är tyskarna klara för åttondelsfinal och beroende på hur det går mellan PSV och CSKA kan de även ta hem gruppsegern men här kan det handla om en målskillnadsaffär då båda lagen vann med 2-0 hemma när de möttes tidigare under hösten.

För Manchester United är det troligen en seger som krävs om vi förutsätter att PSV Eindhoven vinner hemma mot CSKA. Så hur ser oddsen och startelvorna ut inför denna viktiga match mellan Wolfsburg och Manchester United, låt oss ta en titt:

Wolfsburg - Manchester United odds

 • Bäst odds på Wolfsburg (1): 2.38
 • Bäst odds på oavgjort (X): 3.50
 • Bäst odds på Manchester U (2): 3.30

Wolfsburg får bära favoritskapet sett till spelbolagens odds. Ett spel på tyskarna ger runt 2.30-2.40 medan ett spel på United-seger ger klart högre 3.20-3.30.

 • Bäst odds på över 2.5 mål: 2.10
 • Bäst odds på under 2.5 mål: 1.80

Vad gäller över/under 2.5 mål har bara en av fem Wolfsburg-matcher i Champions League gått över linan. Men å andra sidan var det just matchen mot Manchester United som gick över (2-1 till United). I Manchester Uniteds matcher har bara två av fem gått över 2.5 mål, så visst talar det mesta för under 2.5 mål och ett spel på detta till odds 1.80 kan vara intressant om man utgår ifrån statistiken.

 • Bäst odds båda lagen att göra mål: 1.87
 • Bäst odds båda lagen att INTE göra mål: 2.10

Bara en av Wolfsburgs matcher har slutat med att båda lagen gjort mål, medan facit i Uniteds matcher är tre av fem. Statistiken säger att båda lagen INTE gör mål med knapp marginal.

Intressanta Wolfsburg-Manchester United odds

Utöver oddsen ovan finner vi en hel del statistik odds på toppmötet. Spela på bollinnehav, antal offsides, avslut på mål eller varför inte frisparkar? Här listar vi några intressanta spel:

Bollinnehav 54.5 % för United:

I första mötet på Old Trafford hade United 54 % i bollinnehav mot Wolfsburg och frågan är om de kommer toppa det på bortaplan? Inför mötet snittar Wolfsburg 51 % i bollinnehav medan United snittar 61 %. Spelbolagen tro på ett bollförande United och skulle Wolfsburg göra första målet här är över 54.5 % inom räckhåll.

Hörnor per lag 4,5 hörnor

Wolfsburg

Manchester United

Efter 5 gruppspelsmatcher har Wolfsburg snittat 3.4 hörnor framåt och 3.0 bakåt. Med andra ord ganska hörnsnåla. Manchester United har snittat 6.4 hörnor framåt och 2.6 bakåt. Ett spel på under 9.5 hörnor totalt kan vara ganska intressant om man följer statistiken, ett spel på detta ger goda 1.91 hos Unibet.

Ett annat roligt spel är antal avslut på mål där Wolfsburg är favorit att samla på sig flest. Ett spel på Wolfsburg att få flest avslut på mål ger 1.85 mot United 2.40 hos Unibet.

Startelvor Wolfsburg-Manchester United

Inför det viktiga toppmötet ser startelvorna ut enligt följande:

Wolfsburg:

Benaglio; Träsch, Rodriguez, Dante, Naldo; Guilavogui, Arnold; Draxler, Vieirinha, Schürrle; Kruse

Manchester U:

De Gea, Varela, Smalling (c), Blind, Darmian, Fellaini, Schweinsteiger, Lingard, Mata, Memphis, Martial

Ett stort avbräck i hemmalaget Wolfsburg är skadan på Luis Gustavo som är lagets spelmotor på mitten. Gustavo missade mötet med Dortmund senast och riskerar att inte bli spelklar i tid mot United.

I United har Wayne Rooney haft skadekänningar och formen är inget vidare. Oavsett om Rooney kommer till spel eller ej lär van Gaal ha med honom i startelvan.

Tippa på Wolfsburg-Manchester United

Lägg ett spel på Wolfsburg-Manchester United och ta samtidigt del av en generös välkomstbonus! Vi kan rekommendera följande spelbolag när det gäller Champions League fotboll:

 

 

 

 

Mrbet

Skribent: Mrbet
8 December 2015