Odds: Vem blir FIFA:s näste president?

Al Khalifa, Infatino eller AL Hussein. Där har ni de tre huvudfavoriterna att ta över efter Blatter!

Odds FIFAs näste president

  1. Salman Al Khalifa: 1.70
  2. Gianni Infantino: 3.10
  3. Prince Ali Bin Al Hussein: 4.00
  4. Tokyo Sexwale: 14.50
  5. Jerome Champagne: 19.50

Fifas ordförande Sepp Blatter omvaldes i slutet av maj till en ny mandatperiod, under stort motstånd från bland andra det europeiska fotbollsförbundet UEFA. Men bara fyra dagar senare meddelade 79-åringen att han överraskande lämnar sin post.

"Även om Fifas medlemmar gav mig ett nytt mandat verkar jag inte ha stöd från alla i fotbollsvärlden. Därför ställer jag min plats till förfogande", sa Sepp Blatter, som fått en hel del kritik från ett flertal fotbollsförbund runt om i världen och framför allt i Europa.

Efter nästan 17 år vid makten som FIFA:s president är det alltså dags att utse en efterträdare till Blatter som tog över Joao Havelanges post den 8e juni 1998.

När valet av ny FIFA-president kommer att ske stå ännu ej klart men Blatter deklarerade att det kommer ske före nästa FIFA-kongress som hålls 2016.

Den störste favoriten att ta över efter Sepp Blatter är AFC presidenten Salman Al Khalifa från Bahrain. Bakom honom hittar vi ett välbetkant ansikte i UEFAs Gianni Infantino, som håller i alla större lottningar som UEFA gör.

Spelas Fotbolls-VM 2022 i Qatar?

Med Blatters avgång så kan det nu även bli aktuellt att Fotbolls-VM 2022 inte kommer spelas i Qatar. Då kanditaturen har skakats av en hel del mutanklagelser där Blatter skall ha varit högst delaktig. Hos Unibet kan man nu spela på om Qatar blir värd för VM 2022 eller inte och oddsen ser ut enligt följande:

Med Unibets odds ser sannolikheten ändå ut att vara ganska stor att Fotbolls-VM 2022 spelas i Qatar. Men med Blatters avgång har oddset gått ner ganska rejält på att det inte kommer spelas något VM-slutspel i Qatar. Vi väntar med spänning vad som kommer ske härnäst! Sista ordet är inte sagt i denna FIFA-soppa!

 

Mrbet

Skribent: Mrbet
19 February 2016