V75 Solvalla Annandagen

Julerbjudande hos Cherry!

Efter att ha flygit redan i den första avdelningen med tre streck mot en smygkörd häst som fick en perfekt resa av Ulf Ohlsson var man inte riktigt på hugget i den sista avdelningen.
Inget att säga om förlusten för Bodbäckssiv som gjorde ett riktigt bra lopp.
Gick fram i dödens och slog ledande Kringelandstellus men kunde inte hålla emot när Ulf vred ut Valle Jerven från andra ytter på upploppet.
Inget snack om att Bodbäckssiv var den moraliska vinnaren men vad gör det för en när man inte hade med vinnaren på spelet?

Men den stora snackisen efter sista avdelningen var Robert Berghs flygande start med Re Doc. Min tipsetta och till synes spik i omgången Love Lini förlorade loppet pga Bergs flygande start, Jorma hade betydligt bättre fart direkt från start än vad Bergh hade. Men tack vare hans flygande start från bilen så kom han före och från ledningen höll han undan från Linlusen A.U. som kom flygandes över upploppet.
Jag är helt övertygad om att Love Lini hade lyckats att hålla undan även han från Linslusen A.U

Nu i Juletider och en V75 final framför oss kommer jag att köra ett litet annorlunda upplägg.
Jag kommer tippa ett litet V75 system på 500 rader samt en avslutande rak Dagens Dubbel. Så häng med och följ mina tips för denna superfinallördag på Solvalla.

V75-1 - 2140A

I ett ganska så tamt lopp med Stoeliten är det mycket öppet. Här tror jag att man kommer få lägga en del streck då det inte är någon som sticker ut speciellt mycket.
Mitt förstastreck i loppet som jag tror mest på är den gästande finländaren Erkki-Pekka Mäkinen med 6 Demi de Veluwe som tävlar bra med skor och formen på topp. Jag streckar fyra stycken bakom henne som jag tror har bra chans att vinna

V75-2 - 2140A

Första spiken i omgången väljer att 5 Beppe Am ska stå för. Hästen har varit övertygande i de 4 senaste starterna och verkligen visat att han är en häst att räkna med. Nu senast när han kom på en plats så gjorde han ett mycket starkt lopp ifrån dödens och höll bra som tvåa. Örjan körde inte speciellt mycket på honom och han hade krafter kvar i mål vilket kommer att gynna min första spik i omgången.
Spik 5 Beppe Am

V75-3 - 2140A

I ett ganska så bra Gulddivisionen för året så ser det ut som att 8 On Track Piraten kommer bli stor favorit och jag tror det är en favorit i fara. Visst, Piraten är den bästa hästen i fältet men från spår 8 på Valla är det risk för vingel.

Jag vill lyfta fram 2 Food Money som får den segerikaste kusken Jorma Kontio upp och då kommer det att gå undan! Spets och slut på 2 Food Money? Väljer endå att strecka fem stycken totalt i detta lopp. Rysaren är 9 Royal Fighter till 5 %


Handbolls EM live

V75-4 - 3140V

I detta långlopp är det Björn Goop som blir favorit med den suveräna 14 Candor Hall. Men 80 meters tillägg? Det kommer att bli väldigt svårt att hinna ikapp de två från start som jag tror mycket på. 7 Condor Motion med Hans Crebas och 2 Baalzac Du Chatelet kommer att hålla emot länge där framme när Candor Hall kommer komma i spåren med Örjan i rygg med 13 Pantarei Ans.

V75-5 - 2140A

Spik nr 2 denna finallördag lägger jag på 3 Pajas Face. Trots att han bara är 3 år och möter hästar med betydligt mer erfarenhet så väljer jag att spika honom trots att han kommer att bli en av omgångens största favoriter. Han har varit med om våldsamma öppningar där Johnny försvarat spets men ändå har han gått ifrån dem över upploppet. Här tror jag på en mycket bra chans ifrån spets där han kommer att sitta tidigt då han är snabb ifrån start och ingen kommer att bråka med Johnny i detta fallet.
Spik på 3 Pajas Face

V75-6 - 2140A

Här var jag länge inne på att låsa loppet på 4 Scellino Luis och 6 Al`s Winnermede då det är de två som är de bästa hästarna. Men här tror jag att det kan bli bra körning mellan dessa två och då kommer det öppnas i för någon bakifrån.

Björn Goop har 2/2 med 11 Only One Winner som kan vara långt framme här trots bakspår.
Rysarna är 1 Odin Töll och 7 Tango Vang till under 3 %

V75-7 - 2140A

Jag gillar inte att avsluta med en spik. Men i detta fallet tycker jag att spelvärdet på 9 Namale Kronos är väldigt bra och väljer därför att "chansspika" honom. Erik Adielsson upp och hans V75 form kan väl inte någon ha missat?
Jag tror på en mycket bra chans för Marcus Lindgrens häst med toppform.
Spik på 9 Namale Kronos

V75 Systemet

Här kommer V75 systemet Annandagen:

V75-1: 2,3,6,7,12
V75-2: 5 Beppe Am
V75-3: 2,5,6,8,9
V75-4: 2,7,13,14
V75-5: 3 Pajas Face
V75-6: 1,4,6,7,11
V75-7: 9 Namale Kronos

500 rader/250 kr

Dagens Dubbel

DD1: 6 Al`s Winnermede
DD2: 9 Namale Kronos

Challe

Skribent: Challe
25 December 2015