Ukrainas EM-trupp 2016

  • UEFA-ranking: 27
  • Förbundskapten: Mychajlo Fomenko

Ukraina är en ung fotbollsnation som på senare tid har seglat upp som ett riktigt bra fotbollslag. Man har många bra fotbollsspelare och en del utlandsproffs. Man har även lyckats få ut många lag i den inhemska ligan i Europa. En fotbollsnation på uppgång helt enkelt.

  • Bäst vinnarodds: 101.00
  • Odds gå vidare från gruppen: 1.61
  • Odds att vinna gruppen: 10.00
  • Odds att komma sist i gruppen: 4.75

Ukrainska EM-truppen

Den ukrainska truppen innehåller mestedels spelare från den inhemska ligan, spetsat med några proffs ute i Europa. Men den inhemska ligans status i Europa är ganska hög, så det är bra kvalitet på spelarna.

Målvakter: Andriy Pyatov (Shakhtar), Denys Boyko (Besiktas), Mykyta Shevchenko (Zorya)

Försvarare: Evhen Khacheridi (Dynamo Kiev), Bohdan Butko (Amkar), Artem Fedetskyi (Dnipro), Oleksandr Karavaev (Zorya), Oleksandr Kucher (Shakhtar), Yaroslav Rakytskyi (Shakhtar), Vyacheslav Shevchuk (Shakhtar)

Mittfältare: Serhiy Rybalka (Dynamo Kiev), Denys Garmash (Dynamo Kiev), Serhiy Sydorchuk (Dynamo Kiev), Andriy Yarmolenko (Dynamo Kiev), Evhen Konoplyanka (Sevilla), Ruslan Rotan (Dnipro), Taras Stepanenko (Shakhtar), Viktor Kovalenko (Shakhtar), Anatolyi Tumoschuk (Kairat), Oleksandr Zinchenko (UFA)

Anfallare: Roman Zozylya (Dnipro), Pylyp Budkivskyi (Zorya), Evhen Seleznyov (Shakhtar)


Bästa målskytt i kvalet:

Andrij Yarmolenko, 4 mål


Vägen till EM

Hur har vägen till EM sett ut för Ukraina?

Ukraina slutade trea i sin kvalgrupp efter Spanien och Slovakien. Man fick därför kvala i play-off. I play-offet ställdes man mot Slovenien, som man slog ut med 3-1 totalt.

Nyckelspelare i Ukrainas EM trupp

Vilka spelare kommer vara tongivande i Ukrainas EM trupp? Vi har plockat ut tre spelare som vi anser vara extra viktiga i EM-slutspelet:

Ruslan Rotan: I detta Urkaina så är det offensiven som står ut, och därför har vi valt tre offensiva spelare. Rotan spelar offensiv mittfältare i Dnipro och landslaget och har en viktig roll som kreatör framför de två sittande mittfältarna. Många av anfallen går via Rotan som är en bra passningsspelare som också kan avsluta.

Yevhen Konoplyanka: Konoplyanka är en riktigt bra renodlad ytter. Han slog igenom i Europa League för Dnipro som överraskande tog sig till final. Han spelar numera i Sevilla och är en väldigt kvick och teknisk spelare som gärna utmanar man mot man. Han gör så att motståndarna drar på sig gula kort och kämpar hårt hela matcherna.

Andrij Yarmolenko: Den stora stjärnan i Ukraina. Även fixstjärna i Dynamo Kiev där han spelar till vardags. Storklubbarna har ryckt i Yarmolenko, som trots detta har valt att stanna kvar i Ukraina. Har gjort 22 mål på 55 matcher i landslaget och gjorde hela 6 mål på 12 matcher i kvalspelet. Ukraina blir farliga på ytterforwardsen där Konoplyanka och Yarmolenko kommer utmana.

Ukrainas spelprogram i EM 2016

Ukraina hamnade i en grupp med Nordirland, Tyskland och Polen. Ukraina kom i en tuff grupp, men ska ha okej chanser att ta sig vidare. Det står mellan Polen och Ukraina om vem som kniper andraplatsen bakom Tyskland är den spontana tanken. Men med tanke på att Tyskland sett sämre ut efter VM så finns chansen att knipa förstaplatsen.

EM-äventyret inleds mot Nordirland den 12 juni kl 18:00. Polens kompletta spelprogram i gruppspelet ser ut enligt följande:

Söndag 12 juni 21:00:

Englands EM trupp 2016 Tyskland - Englands EM trupp 2016
Ukraina

Torsdag 16 juni 18:00:

Englands EM trupp 2016 Ukraina - Englands EM trupp 2016
Nordirland

Tisdag 21 juni 18:00:

Englands EM trupp 2016 Ukraina - Englands EM trupp 2016
Polen


Vanliga frågor om Ukrainas EM-trupp 2016

Här listar vi de vanligast ställda frågorna om Ukrainas EM trupp 2016

När spelar Ukraina sin första match i EM?

Ukrainas premiär i EM spelas mot Tyskland den 12 juni kl 21:00.

Vilka lag har Ukraina i sin EM-grupp?

Polen, Nordirland och Tyskland

Hur många spelare ingår i den ukrainska EM truppen?

Totalt innehåller en EM-trupp 23 spelare, varav 3 målvakter.

Mrbet

Skribent: Mrbet
31 May 2016