Har du ett stort intresse för tennis, eller bara allmänt intresserad av sporten? Här går vi igenom hur du kan se Grand Slam turneringen Franska öppna mästerskapen. Här får du all info om hur du ser Franska öppna mästerskapen på mobil, dator, surfplatta och på tv. Häng med till klassiska Roland Gaross där vi fått se många svenska tennisstjärnor genom åren dominera! 

Var ser jag Franska öppna mästerskapen på nätet?

Franska öppna mästerskapen kan ses på många olika vis, hos ett spelbolag, en live stream-tjänst eller via fulstream. Det sistnämda alternativet är inget vi rekommenderar och mer om varför kan du läsa lite längre ner på sidan. Spelbolagen som erbjuder live stream på Franska öppna mästerskapen är i Sverige är idag ganska många. Bet365, Unibet och Betsson är några exempel. Vad gäller live stream med lite bättre kvalitetet är det Eurosport Player som gäller. Eurosport som ägs av Discovery Networks har tv-rättigheterna för Grand Slam-turneringen här i Sverige. 

Kommande matcher i Franska öppna mästerskapen:

Utvalda matcher i Franska Öppna:

Följ matcherna via Live Stream:

Datum: Evenemang: Live Stream:
09/10 15:00 D.Schwartzman-R.Nadal
Till Unibet!
Se matchen på Unibet!
Till Snabbare!
Se matchen på Unibet!
09/10 17:00 N.Djokovic-S.Tsitsipas
Till Snabbare!
Se matchen på Unibet!
Till Unibet!
Se matchen på Unibet!
10/10 15:00 I.Swiatek-S.Kenin
Till Snabbare!
Se matchen på Unibet!
Till Unibet!
Se matchen på Unibet!
OBS! Livestream utbudet hos spelbolagen kan variera! Kolla alltid upp om den utvalda matchen sänds hos det angivna spelbolaget!

Hur gör jag för att se Franska öppna mästerskapen?

Om du vill se Franska öppna mästerskapen på nätet eller i din tv är det Eurosport Player eller Eurosport som är det främsta alternativet. Om du tyvärr inte har Eurosport Player eller Eurosport 1 och 2 i ditt tv-utbud, rekommenderar vi dig att skaffa ett konto hos ett spelbolag som erbjuder live stream. För endast 50-100 kronor får du nämligen tillgång till massvis med direktsänd tennis, däribland Grand Slam-turneringen från Frankrike. 

Se Franska öppna mästerskapen i mobilen

Om du vill se Franska öppna mästerskapen i din mobiltelefon, så kan du ladda hem appen Eurosport Player i App Store eller på Google Play. Om du är en person som gillar betting så har du kanske redan pengar inne på ett spelbolag? I så fall kan du lika gärna ladda hem en applikation till ett spelbolag och logga in där och kolla. Som sista utväg så finns det fullt med fulstreamssidor där man kan surfa in och se matcherna. Däremot kan man åka på virus och reklam som kan poppa upp, samt sämre kvalitet på själva streamen.

Se Franska öppna mästerskapen i din iPhone/iPad

Om du har en iPhone eller en iPad så är App Store det bästa alternativet om du ska ladda hem apparna till spelbolagen eller till Eurosport Player. Här är det precis som ovan nämnt fulstream eller spelbolag som gäller i andrahand. Ett skönt sett att se på Franska öppna mästerskapen om du är ute på äventyr och inte kan kolla framför TV:n. 

Se Franska öppna mästerskapen i din Andriod telefon/surfplatta

Precis som med iPhone så är det samma sak om du äger än Android, bara att du går in på Google Play och laddar hem apparna du behöver istället för Apple Store. Alternativt väljer man att surfa in på en fulstreamsida, men skyddet och kvaliteten är sämre där och om du inte vill riskera virus så är spelbolagsappar och Europort Player bättre alternativ.

Kan jag se Franska öppna mästerskapen gratis?

Självklart kan du det, och det finns några olika alternativ att välja mellan. Alternativet med Eurosport Player går bort här då det kostar pengar, men de andra alternativen fungerar. Om du vill se med en bra kvalitet samtidigt som man kan spela pengar på matcherna så är det spelbolagets appar vi rekommenderar, eller om du har Eurosport 1 eller 2 på ditt TV-utbud. Om du istället vill prova en fulstreamsida så kan du även göra det. Detta innbär dock att du kan utsätta din mobil för fara då dessa kan innehålla virus och saker som kan skada din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Spela på Franska öppna mästerskapen

Alla spelbolag i världen erbjuder odds på Franska öppna mästerskapen idag. Det är en av tennisens största turneringar och det är inte bara marknaden 1x2 som gäller. Idag kan du spela på allt från antalet dubbelfel till handikapp på games. Alla spelbolagen har olika odds, så du tjänar på att vara medlem på många olika för att ha ett större utbud av odds. Här nedan har vi listat några av spelbolagen som erbjuder ett bra utbud på spel på Franska öppna mästerskapen samtidigt som man erbjuder live stream på matcherna.

100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
18+ | Spela casino ansvarsfullt Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten. | regler & villkor gäller

Om Franska öppna mästerskapen

Franska öppna mästerskapen i tennis, med det officiella namnet Championnats Internationaux de France, mer känt som Roland-Garros eller Franska öppna, är en tennisturnering i Paris som började redan år 1821 för franska amatörer. År 1891 öppnade turneringen för internationella spelare och utländska spelare som var medlemmar i franska tennisklubbar. Sedan 1968 heter den Franska öppna mästerskapen och det är så den ser ut idag. Det som utmärker denna Grand Slam-turnering är att den spelas på grus.

Den spelare som vunnit flest titlar genom tiderna är spanjoren Rafael Nadal med sina 12 titlar, följt av Björn Borg på sina sex titlar, om man inte räknar med Max Decugis åtta titlar som han tog under tiden tävlingen bara gällde för amatörer. Utöver Björn Borg så har Mats Wilander tagit tre titlar i Franska öppna mästerskapen.

Tidigare vinnare av Franska Öppna:

Herrar:

2000 Gustavo Kuerten, Brasilien
2001 Gustavo Kuerten, Brasilien
2002 Albert Costa, Spanien
2003 Juan Carlos Ferrero, Spanien
2004 Gaston Gaudio, Argentina
2005 Rafael Nadal, Spanien
2006 Rafael Nadal, Spanien
2007 Rafael Nadal, Spanien
2008 Rafael Nadal, Spanien
2009 Roger Federer, Schweiz
2010 Rafael Nadal, Spanien
2011 Rafael Nadal, Spanien
2012 Rafael Nadal, Spanien
2013 Rafael Nadal, Spanien
2014 Rafael Nadal, Spanien
2015 Stan Wawrinka, Schweiz
2016 Novak Đoković, Serbien
2017 Rafael Nadal, Spanien
2018 Rafael Nadal, Spanien
2019 Rafael Nadal, Spanien

Damer:

2000 Mary Pierce, Frankrike
2001 Jennifer Capriati, USA
2002 Serena Williams, USA
2003 Justine Henin, Belgien
2004 Anastasija Myskina, Ryssland
2005 Justine Henin, Belgien
2006 Justine Henin, Belgien
2007 Justine Henin, Belgien
2008 Ana Ivanović, Serbien
2009 Svetlana Kuznetsova, Ryssland
2010 Francesca Schiavone, Italien
2011 Li Na, Kina
2012 Marija Sjarapova, Ryssland
2013 Serena Williams, USA
2014 Marija Sjarapova, Ryssland
2015 Serena Williams, USA
2016 Garbiñe Muguruza, Spanien
2017 Jeļena Ostapenko, Japan
2018 Simona Halep, Rumänien
2019 Ashleigh Barty, Australien

I Franska Öppna har det varit stor dominans av Rafael Nadal under 2000-talet. Spanjoren har lagit beslag på 12 Franska Öppna titlar, ett svårslaget rekord i Grand Slam. På damsidan har det varit med spridda skurar sedan 2000 och framåt. Hela 14 olika vinnare har korats sedan millenniumskiftet. Blir det en ny segrare i årets turnering må tro?

Olofsbetting

Skribent: Olofsbetting
9 October 2020