Se sport på SVT Play! I Sveriges Televisions live stream tjänst SVT Play finner du en hel del direktsänd sport.Till skillnad från många andra live stream tjänster är SVT Play helt kostnadsfri. På denna sida skall vi titta lite närmare på vad SVT Play har att erbjuda och hur du ser på sändningarna i mobil, surfplatta, dator och tv. 

Kommande sportsändningar på SVT Play:

Här kan du se kommande sportsändningar från SVT Play:

 

Hur ser jag på SVT Play?

Om du vill se någon direktsänd sport i SVT Play, rekommenderar vi dig att ladda ner SVT Play appen. SVT Play appen finns tillgänglig i App Store, Goolge Play och på ett flertal Smart-TV. Om du inte önskar att ladda ner SVT Play appen går det även bra att surfa in på SVT-plays hemsida på din webbläsare, men detta är klart omständigare och därför rekommenderar vi appen. 

Sportutbud på SVT Play

Utbudet av sport på SVT Play är ganska begränsat men där finns ändå en hel del guldkorn som sändningar på vintersporter som längd, alpint och konståkning. Men det mest populära är nog ändå sändningar från världs och europamästerskap i fotboll, friidrott och ishockey. Ett populärt evenemang som direktsänds varje år är: SM-veckan. Här kör SVT en mängd reportage och direktsänder mindre sporter som sällan får speciellt utrymme annars. 

Här är ett litet axplock av vad SVT Play sänder:

 • Ishockey VM, herrar och damer
 • SDHL
 • CHL
 • Fotboll Confederations cup, herrar
 • Världscup och VM, alpint och längd
 • Friidrotts VM
 • Värdscupen och VM i Skidskytte
 • Fotbolls VM, damer
 • VM i Simning
 • Ridsport, EM och VM
 • Basketligan

Vad gäller exempelvis CHL, SDHL och Ishockey VM för herrar kör man detta tillsammans med andra TV-kanaler. Herrarnas Ishockey VM visas både på Viasat och SVT, där kanalerna delar på sändningarna. Vad gäller övrig sport är utbudet ganska varierat och en del tv-rättigheter börjar närma sig slutet. På sikt är risken ganska överhängande att SVT:s utbud blir mindre och mindre, när det kommer till sport. 

Kostnad för SVT Play

Den största fördelen med SVT Play är att tjänsten är helt gratis, jämfört med dem flesta andra live stream tjänster. Det enda du gör när du skall titta på sport hos SVT Play är att gå in på appen eller via webbläsaren. Sen klickar du dig bara fram till Sport och det evenemang du vill se. Svårare än så är det faktiskt inte. 

Se SVT Play i mobilen

Om du surfar från en mobil eller surfplatta finns SVT Play både som app och hemsida. Välj det sätt som passar just dig och börja titta på din favoritsport! 

Se SVT Play i iPhone/iPad

SVT Play finns som app till både iPhone och iPad. Du kan ladda ner appen direkt från Apples app store. Om du inte vill ha någon app, går det även bra att se på SVT Play via din webbläsare. 

Se SVT Play i Andriod

SVT Play finns även som app till Android. Du kan ladda ner appen direkt från Google Play Store. Liksom om du surfar från iPhone eller iPad, kan du nå SVT Plays sändningar via din webbläsare. Vår rekommendation är dock att du laddar ner SVT Play appen då detta är klart smidigare. 

Systemkrav för SVT Play

SVT Play är utvecklat för att fungera i de mest använda webbläsarna på datorer och mobila enheter. Här kan du läsa om vilka webbläsare SVT Play ska fungera i: 

Windows 10 och uppåt

Internet Explorer 11+
Edge*
Chrome*
Firefox*

Mac OSX

Safari 10 och uppåt
Chrome*
Firefox*

iOS (iPhone och iPad)

Safari 10 och uppått
Chrome*

Android 4.4 och uppåt

Chrome*
Firefox*
Android Browser 4.4
Samsung Internet 3+

Windows Phone

Internet Explorer Mobile 11
Edge

Linux

Chrome
Firefox 
Ubuntu

Se SVT Play på stor skärm

Sugen att se SVT Plays program på din stora tv-skärm? Då finns där några alternativ att välja mellan. Är du ägare av en Smart TV, kan du enkelt ladda ner appen och börja titta direkt. Dem flesta nyare tv-apparaterna med Smart TV-funktion har SVT Play appen i sitt utbud. Ett annat alternativ är att köpa en Apple-TV och ladda ner appen via den. Men där finns också en billigare lösning: Chromecast. Med Chromecast kan du "casta" din live stream från mobil, surfplatta eller dator till TV:n. Kostnaden för en Chromecast är betydligt lägre än för en Apple-TV. 

Sammanfattning av SVT Play

Om vi kort skall sammafatta SVT Play så blir det ändå tummen upp. Trots ett ganska litet utbud jämfört med exempelvis C-More och Viaplay. Men det som ändå är mest positivt är priset. SVT Play är helt gratis och detta gör att man inte skall förvänta sig guld och gröna skogar i alla avseenden. Det som imponerar hos SVT Play är kvaliteten och tillgängligheten. Jämfört med många andra live stream plattformar, strular SVT Play ytterst sällan.

Så vad finns där egentligen att anmärka på? Inte speciellt mycket! Älskar du vintersport och sporter som friidrott, ridning och simning, är SVT Play, verkligen en live stream tjänst i din smak! 

 

Per

Skribent: Per
28 April 2020