Startelvor Chelsea - PSG

Få 2.10 på PSG att gå vidare!

Startelvorna är släppta här är dom!

PSG:

Trapp; Marquinhos, Luiz, Silva, Maxwell; Motta, Matuidi, Verratti; Lucas Moura, Ibrahimović, Di María.

Chelsea:

Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Baba Rahman; Fabregas, Mikel; Pedro, Willian, Hazard; Costa.

Här hittar du startelvor PSG - Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal. Hur ställer lagen upp och vilka spelare saknas?

Innan du tippar på PSG - Chelsea kan det vara all idé att spana in de aktuella startelvorna. Vilka spelar och vilka spelare inte från start?

PSG:s startelva mot Chelsea

Startelvor PSG - Chelsea Champions League 2016

I PSG är det mungiporna uppåt. Visserligen får Zlatan och co klara sig utan Lavezzi och Aurier men detta dessa spelare kan ersättas ganska gott. Aurier hamnade som bekant i blåsväder efter att ha sågat sina medspelare och sin tränare längs med fotknölarna och frågan är hur afrikanens framtid ser ut i PSG?

I mål väntas den tyske keepern: Kevin Trapp få fortsatt förtroende, framför honom ser det antingen ut att bli: Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell eller Van Der Wiel, Marquinhos, Silva, Maxwell. Beroende på om Luiz spelas på mittfältet eller som back, men det mest troliga är att Luiz bildar mittlås tillsammans med Silva.

På PSGs tremanna mittfält lär trion: Mautudi-Motta-Rabiot/Veratti spelas från start. Frågetecknet här är Rabiot eller Veratti.

I anfallet ser vi Di Maria tillsammans med Lucas och Zlatan. En stark trio som lär ställa till en hel del problem för Chelsea nykomponerade backlinje där Cahill och Ivanovic kommer få bära ett tungt lass.

Trolig elva PSG: 4-3-3

Trapp - Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell - Mautudi, Motta, Rabiot - Lucas, Zlatan, Di Maria.

Chelsea:s startelva mot PSG

Startelvor PSG - Chelsea Champions League 2016

Det är ett rejält vingklippt Chelsea som reser till Paris i hopp om att få med sig ett bra resultat inför returen på Stamford Bridge i mars. Courtois är given i målet och rankas som en av Premier Leagues bästa. Men framför honom kommer vi få en nykomponerad backlinje då både Terry och Kouma saknas på grund av skada. Branislav Ivanovic kommer göra sin första start som mittback på närmare två år och bredvid honom hittar vi hans partner från Europa League finalen 2013: Gary Cahill.

Cesar Azepilicueta kommer troligen starta till höger vilket är en ganska ovan position för honom. Senast han spelade högerback var i november. Men den spelare som kanske drar till sig mest frågetecken är ändå unge orutinerade Baba Rahman på vänsterbacken. Hur kommer han klara matchen i matchen mot Lucas Moura eller Angel Di Maria?

Chelseas försvar kommer få det än tuffare i avsaknaden av Nemanja Matic som är avstängd. Detta innebär att Chelseas mittfält kommer vara klart försvagat i defensiven då troligen Mikel och Fabregas matchas.

Ja det är många stora frågetecken i Chelseas startelva inför mötet med PSG. Hur kommer Chelseas mittfält klara av trion Matuidi-Motta-Rabiot (Veratti)? På topp lär Diego Costa få ensamt förtreoende med tre offensiva mittfältare bakom sig i form av Hazard, Oscar och Willian.

Trolig startelva Chelsea 4-2-3-1:

Courtois - Baba, Cahill, Ivanovic, Azpilicueta - Mikel, Fabregas - Hazard, Oscar, Willian - Costa

Statistik PSG - Chelsea

Förutom startelvor PSG - Chelsea tänkte vi även kolla in lite statistik inför matchen:

PSG   Chelsea
€423,5 m Spelarvärde: €490 m
€17.6 m Snittvärde: €19.6 m
26.9 Snittålder: 26.4
15 Landslagssp: 18
17 Importer: 21

 

Sett till transfermarkts statistik är Chelseas spelartrupp något högre värderad. 490 miljoner euro mot PSGs 423.5. En stor del i detta ligger i att Zlatans marknadsvärde gått ner rejält med åldern. Att Zlatan är 34 år påverkar givetvis hans marknadsvärde rejält. Den spelare som har högst marknadsvärde är Eden Hazard i Chelsea som värderas till runt 70 miljoner euro, ca 10 mer än vad Di Maria värderas till i PSG.

Aktuella odds PSG - Chelsea >>


Vanliga frågor om PSG - Chelsea startelvor

Här följer vanliga frågor om PSG - Chelsea startelvor:

Vilka spelare är avstängda?

Matic, Chelsea är den ende spelaren som är avstängd.

Kommer Zlatan spela?

Ja, Zlatan har inga skadeproblem och spelar från start.

Vem ersätter Terry i Chelsea?

Det mest troliga är att Ivanovic går in och spelar i mitten med Cahill.

Mrbet

Skribent: Mrbet
6 March 2016