Häng med till fotbollens förtrollade land: Italien. Här är passionen för fotboll enorm och varje veckan under fotbollssäsongen bänkar sig miljontals italienare, för att heja fram sina favoritlag. Här hos MrBet.se skall vi försöka hjälpa dig som är på jakt efter lite speltips från den italienska högstaligan Serie A. Vi levererar speltips inför varje omgång! Dessutom kan du även se hur det gått för våra tidigare speltips. 

Aktuella Serie A speltips

Här listar vi dem senaste speltipsen på Serie A:

Just nu finns här inga tips, men vi återkommer när en ny omgång spelas.

Tidigare Serie A speltips

Hur har det gått för oss i tidigare Serie A tips? Kolla in de senaste avslutade speltipsen här:

AS Roma - Benevento, Roma -1.25, 1.71 Bethard, 5-2 vinst

Sampdoria - Lazio, Sampdoria +0.5, 2.08 Unibet, 3-0 vinst

Fiorentina - Sampdoria, Fiorentina -0,5, odds 1.63 - förlust

Fler speltips på MrBet

Nyfiken att spana in våra andra speltips här på MrBet.se? Här hittar du aktuella speltips på följande ligor:

Se på Serie A hos Unibet

Det är svårt att vara på plats nere i Italien och följa match efter match. Men där finns faktiskt bra alternativ hemifrån. Serie A fotbollen kan följas via live stream i Sverige och något som verkligen är glädjande är att många spelbolag erbjuder Serie A live stream. Ett spelbolag som gör detta är Unibet. Hos Unibet kan du livestreama samtliga matcher i italienska Serie A. Se matcherna i mobil, dator eller surfplatta! Tryck bara på länken nedan för att ta er till Unibet och skapa ditt konto idag:

100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
18+ | Spela casino ansvarsfullt Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten. | regler & villkor gäller

Tippa på Serie A

Om du vill spela på Serie A finns där massvis med odds att välja mellan. Italienska Serie A rankas som en av dem bästa fotbollsligorna i världen med storlag som Milan, Juventus, Lazio och Roma. Här kryllar det av världsstjärnor som Ronaldo, Zlatan, Savic och Milik för att bara nämna några. Här nedanför listar vi vanliga speltips som folk lägger på Serie A fotbollen:

1X2 - Den vanligaste spelformen när det kommer till fotboll. Här gäller det att pricka in rätt slutresultat i form av tecken: 1 för hemmaseger, X för oavgjort och 2 för bortaseger. 

Asian Handicap - En allt mer populär spelform i Serie A är asian handicap är asian handicap. Här tar man bort ett utfall jämfört med 1X2. Ena laget får ett plus handikapp och det andra minus handikapp. Exempel: +0.5 respektive -0.5. Om laget som har +0.5 vinner eller spelar oavgjort går spelet in, medan det andra laget med -0.5 behöver en seger för att spelet skall gå in. 

Över/under - Hur många mål faller det i matchen, eller hur många kort delas ut? Över/under är ett spel som påminner en smula om asian handicap. Här finns bara två alternativ. Exempelvis: Över 2.5 mål eller under 2.5 mål. Om matchen slutar med 3 mål är över 2.5 mål vinst, blir det 2 mål är det under 2.5 mål som gäller. 

Outrights - Spela på vinnare eller vilket eller vilka lag som skall åka ut? Outright är oftast ett långtidsspel där du får vänta på att se om du vinner eller inte. Många spelbolag erbjuder outrights under hela säsongen där oddsen ändras från omgång till omgång. 

Att tänka på innan du tippar på Serie A

I Serie A är det ofta många matcher som skall spelas på kort tid, och tränarna kommer ställas inför tuffa val. Hur skall man ställa upp? Kommer man ställa upp med en "sämre"

Det är många matcher som ska spelas på kort tid, och tränarna kommer behöva få göra taktiska val. Man kan inte alltid spela sina stjärnspelare, utan måste vila och rotera i matcher som inte är lika viktiga. Lagen i botten kanske inte ställer upp med dem bästa elvorna mot topplag som Juventus och Napoli, utan satsar hellre på matchen efter mot ett lag som håller ungefär samma nivå. Låt oss titta på lite saker som kan påverka innan du sätter igång och lägger olika Serie A speltips: 

- Rotation i elvorna

Hur kommer lagen att ställa upp i kommande match? Som vi varit inne på ovan, kan det roteras en hel del i elvorna från match till match. Kanske väljer laget med en tunnare trupp att rotera mot storlaget där man känner sig chanslösa? Topplagen kan ibland kosta på sig att rotera en hel del mot de sämre lagen då man har en klart bredare trupp. Här gäller det att vara med på notorna när startelvorna släpps, för många gånger kan det påverka utgången på matchen rejält. 

- Hemmafördel?

En del lag är klart starkare hemma än borta, mycket på grund av ett bra hemmastöd på läktrarna. Ett lag med mindre publik på hemmamatcherna kanske inte har samma stora fördel som ett lag där det alltid är lapp på luckan hemma. 

- Är några lag omotiverade? 

I slutet på en säsong kan det vara bra att ha med en hel del saker i tankarna. Hur ser tabelläget ut inför matchstarten? Är det något lag som inte har så mycket att spela för och som kanske är rejält omotivierade? Detta är något som helt klart har stor inverkan i en match, vilket också oddssättarna brukar ta med i beräkningarna. 

Vilka speltips på Serie A kan du hitta hos oss?

Hos MrBet.se skall vi försöka dela med oss av den senaste infon gällande spelartrupper, startelvor och form. Det är många saker som skall vägas in när man skall lägga ett speltips idag. Många tränare väljer att rotera en hel del i sina startelvor. En spelare som Ronaldo kan omöjligt spela 90 minuter i varje match oavsett hur vältränad han må vara. Bland våra speltips kommer du hitta allt från specialspel på hörnor och annan statistik till målskyttar, 1X2, asian handicap och över/under. 

Om Serie A

Serie A är högsta ligan i italiensk fotboll. Ligan anses vara en av dem bästa i världen och innehåller europeiska toppklubbar som Juventus, Milan och Inter. Om vi tittar tillbaka lite i historien som är det en klubb som sticker ut lite extra: Juventus från Turin. Juventus har vunnit den italienska ligan 35 gånger fram till 2019. Milan och Inter är goda tvåor på 18 ligatitlar vardera. 

Per

Skribent: Per
19 October 2020