Då var det dags för seriespelet att dra igång i Argentina och för mig att leverera min första spelrek här på mrbet. Hoppas att det ska gå bra. Ni som följer mig på twitter vet att jag skriver för Argentina och Copa Libertadores-sidan på Svenskafans.com.

Tanken är att leverera bra spel i argentinska högstaligan, andraligan och Copa Libertadores. Nu i början kommer det bli max 1-2 spel per helg + några i veckan när det är spel i Copa Libertadores tills seriespelet har kommit igång ordentligt och man har sett hur lagen spelar.

Motivering till spelet:

Premiär är alltid premiär men den här är lite speciell för det är en skön återkomst av Cordóba-laget, Talleres i Primera B. Laget vann Torneo Federal A(motsvarar tredjedivisionen) ifjol i överlägsen stil och förlorade imponerande nog bara 1(!) enda match på hela säsongen. 

Till årets säsong har man tappat några startsspelare men dom allra viktigaste har man fått behålla. Däribland deras bäste målskytt från ifjol, israelen Eial Strahman. Han stod för 14 mål under föregående säsong. Värvningarna som man gjort saknar inte kvalité heller. Mauricio Caranta(RosarioCentral), David Achucarro(Ferro), Gonzalo Klusener(Olimpo) och Hernán Encina(Olimpo) är värvningar som alla har spelat på en hög nivå. Dessutom besitter dom en värdefull rutin som jag tror kommer bidra med mycket till laget. Lägg där till att man värvat Villa Dálmines bäste målskytt från ifjol, Nazareno Solís. Kan bli en intressant säsong för Talleres.

Bortalaget då? Guillermo Brown hade ingen lyckad säsong ifjol. Man slutade på en 19:e plats vilket är sämst utav de lagen som höll sig kvar i Primera B till kommande säsong. Laget har dessutom tappat en del spelare till kommande säsong. På nyförvärvsidan är där heller inget som imponerar direkt.

Dom argentinska serierna brukar inte bli särskilt målglada. T.ex. så var genomsnittet för antal mål i Primera B under föregående säsongbara 2.11 per match. Vilket inte är särskilt mycket. (Primera Division hade 2.23 mål per match).

Jag var först lite inne på att köra en rak 1:a på Talares då jag hade hoppats på att dom, i kraft av nykomling, skulle vara underdogs hos bettingbolagen. Det var dom dessvärre inte. Så kudos till bettingbolagen som har lite koll. Även om det inte gynnade oss i detta fallet.

Därför så sneglade jag på Talleres över 1.5 mål. Det står i saftiga 2.62. Lite väl högt tycker jag även om, som sagt, det inte brukar bli sådär galet målrika matcher i Argentina. Men det är ändå premiär. Jag tror Talleres kommer komma ut på plan och vara ruskigt taggade inför sin hemmapublik.

Vi mjukstartar och börjar lite lugnt med insatsen. Jag kör 2 units på Talleres över 1.5 @2.62.  

Skribent: Uneland
28 January 2016