Då var det dags för något ganska så ovanligt att ske denna vecka, en mitt i veckan omgång i Argentina. Det är väldigt ovanligt att man spelar ligafotboll mitt i veckan i Argentina men nu får vi alltså glädjen att se några extra matcher och det är vi givetvis glad över.

Efter två omgångar är det fem lag som tagit full pott. Det är Colón, Rosario Central, Aldosivi, Lanús och nykomlingarna Atlético Tucumán. Att Rosario Central skulle ta full pott är kanske inte så överraskande. I mitt fall var det heller inte så överraskande att Lanús gjort det. Har flaggat för att dom kan vara en outsider i år och det känns som att man har något riktigt spännande på gång.

Bland dom lagen som däremot inte har imponerat nämnvärt i inledningen av säsongen hittar vi bl.a. storklubbarna Racing och Boca Juniors. Dom sistnämnda har börjat riktigt knackigt och tränare Arruabarrena hänger löst. Man inledde med att på försäsongen få stryk av sina ärkerivaler River Plate två gånger om. Detta följdes upp av 0-0 i premiären mot Temperley och sedan storstryk i Supercupen mot San Lorenzo(0-4). Allt detta kokades ihop och ”kröntes”i helgen med en 0-1 förlust mot nykomlingarna Altético Tucumán på hemmaplan. En poäng efter två omgångar och inte ett enda mål framåt. Goda råd är dyra för de regerande mästarna.

Natten mot torsdag reser man väster ut för en bortamatch mot San Martín de San Juan. En klurig bortamatch mot ett lag som inlett säsongen på ett stabilt sätt. Jag var lite skeptisk inför säsongen och undrade hur man skulle klara sig utan sin bäste målskytt från i fjol, Marcos Figueroa. Det har hittills visat sig inte betyda något nämnvärt. I premiären hade man inga som helst problem med Newell’s Old Boys som besegrades med 2-1 på hemmaplan. Segersiffrorna kunde och borde, varit betydligt större. I helgen fixade man 2-2 borta mot Racing efter ett sent kvitteringsmål. Det är med andra ord positiva tongångar i hemmalaget.

Jag tycker att Boca Juniors har fått ett alldeles för stort favoritskap i denna match. Under normala förutsättningar är givetvis Boca ett bättre lag. Men med rådande form och med tanke på San Martíns positiva trend så tycker jag inte att Boca borde stå i odds kring 1.90. Boca kommer också att sakna Osvaldo på onsdag då han har problem med en tå.

Lägg därtill att San Martín har gjort mål i 14 av sina 15 senaste hemmamatcher. Av dessa har man dessutom bara förlorat två. Jag tror att Boca kommer bli tvingade att göra minst två mål för att vinna denna match. Tveksam till ifall man klarar av det.

Därför spelar jag 2 units på att San Martín gör minst ett mål. San Martín över 0.5 mål till @ 1.72.

Jag tror inte att Boca håller nollan med den svajiga form som råder. Försvarsspelet såg inte helt 100 ut heller mot Tucumán. Motsvarande möte i fjol slutade 1-1.

Skribent: Uneland
16 February 2016