Det går snabbt i den argentinska ligan. Igår natt avslutades den tredje omgången och redan ikväll drar omgång 4 igång med matchen San Lorenzo – Vélez Sarsfield. Trean mot fyran i zon 1. Men i verkligheten skiljer det mer mellan lagen.

San Lorenzo har kommit igång bra trots den något tveksamma starten mot Patronato i premiären(2-2). Förra helgen besegrade man Sarmiento på hemmaplan efter ett avgörande i den 94:e minuten. I onsdags bärgades ytterligare tre poäng när man slog Olimpo på bortaplan med bekväma 2-0. Blandi blev tvåmålsskytt och det känns lite som att han kan få sitt stora genombrott i år.

Vélez Sarsfield är absolut inget dåligt lag. Det visade man i förra omgången när man besegrade Argentinos Juniors med 3-0 på bortaplan. Mariano Pavone gjorde två mål och visade att han fortfarande har ett öga för mål. Vélez kommer, precis som San Lorenzo, ifrån två raka segrar då man i omgången innan besegrade Olimpo med 2-1.

San Lorenzo får till dagens match tillbaks Angeleri, Blanco, Ortigoza och Romagnoli som alla stod över tisdagens match mot Olimpo. Tilldagens match saknas Caruzzo och sen tidigare finns även Mercier fortfarande på frånvarolistan.

I bortalaget ser det ut som att tränare Bassedas satsar på samma lag som besegrade Argentinos Juniors i veckan.

Normalt ska San Lorenzo vara numret större än Vélez Sarsfield. Det man kan ställa sig lite tveksam till är försvarsspelet som varit snudd på katastrof i vissa matcher. Jag tror att San Lorenzo kan bli tvungna att göra två mål för att vinna. Jag ser det inte som någon omöjlighet att Vélez Sarsfield gör mål. Pavone är i form och han behöver i stort sett bara ett läge för att det ska bli mål. Därför ser jag också mer värde i San Lorenzo över 1.5 mål än San Lorenzo att vinna. Ska dock sägas att jag tror San Lorenzo fixar detta tillslut men det skulle kunna, en dålig dag, sluta 2-2.

Jag spelar därför 2 units på San Lorenzo över 1.5 mål till @ 2.25.

Skribent: Uneland
20 February 2016