En ny helg och med den kommer nya möjligheter. Förra helgen och veckan som var därinnan är historia och nu blickar vi framåt. I helgen inleds omgång 2 i Primera Division. Det är också där som jag hittat ett intressant spel på lördagskvällen.

San Lorenzo tar emot Sarmiento Junin på ”Nuevo Gasómetro”. San Lorenzo spelade så sent som i natt Supercupfinalen mot Boca Juniors. En match man vann i imponerande stil med 4-0. Trots ”debaclet” förra helgen när man bara kryssade mot Patronato så känns det som att San Lorenzo är på rätt väg igen. Gårdagens vinst var långtifrån säsongens viktigaste men den gav ändå lite arbetsro för den nye tränaren och en känsla av att kvalitén finns i laget.

Det kommer bli intressant att se hur tränare Guede väljer att formera sitt lag på lördag. Copa Libertadores-gruppspelet inleds, för San Lorenzos del, inte förrän den 23 februari. Så man bör kunna ställa bästa tänkbara lag på plan mot Sarmiento. Kan tänka mig att en sån spelare som Barrientos får chansen från start efter sitt fina inhopp igår mot Boca(2 mål bl.a.).

Bortalaget Sarmiento vann sin premiär mot Vélez Sarsfield med 1-0. Förra säsongen slutade man på en 24:e plats i ligan. Laget ser helt okej ut och kommer nog inte bli inblandade i någon bottenstrid. Här ska det dock vara klasskillnad mellan lagen.

Med förra helgen i färskt minne så märkte vi att lagen inte alltid gör sådär vansinnigt mycket mål. Var först inne på San Lorenzo över 1.5 mål till drygt 2.00. Men jag är inte säker på att dom gör två mål. Sarmiento kan mycket väl hålla nollan till en bit in i andra halvlek. Om så blir fallet lär San Lorenzo, som bäst, bara vinna med uddamålet.

Därför spelare jag 3 units på San Lorenzo – 0.75(halv vinstvid uddamålsseger) till 1.77.

Skribent: Uneland
11 February 2016