Rosario Central kom på en tredjeplats ifjol och har därmed också kvalificerat sig till årets Copa Libertadores. Man var länge med i titelracet ifjol men tappade på slutet och fick nöja sig med en tredjeplats.

Till årets säsong har man bara tappat en spelare utav värde och det är mittfältaren Nery Domínguez. På nyförvärvssidan så har man bl.a. fått in Gil Romero ifrån Estudiantes och det är nog rätt så troligt att han kommer ta en av mittfältsplatserna nu när Domínguez har lämnat. På plussidan såhar man också lyckats förlänga kontrakten med flera viktiga spelare, däribland Marco Ruben. Lagkaptenen som ifjol vann skytteligan på imponerande 21 mål. Men även kontraktsförnyelserna med Pinola, Villagra, Delgado, Alvarez och Salazar var viktiga för klubben.

Godoy Cruz då? Om ni inte känner att ni har jättebra koll på detta lag så känn ingen skam för det. Godoy Cruz gjorde ingen särskilt bra säsong ifjol och slutade på en 22:e plats. Lagets största, och kanske enda, ljuspunkt under fjolåret var Leandro Fernández som kom tvåa i skytteligan. Han är dessvärre, för Godoy Cruz del, såld till Independiente och det är givetvis en kraftig försvagning i offensiven.

Rosario Central förlorade inte en enda match på hemmaplan i ligan ifjol. Raden 8-7-0 och 23-9 i målskillnad vittnar onekligen om ett starkt hemmalag.

Jag är övertygad om att Rosario Central kommer vinna denna match. Allt annat vore en stor skräll. Även om Godoy Cruz inte ska underskattas så bör det vara klasskillnad mellan lagen.

Men det är ändå premiär så jag safear lite. Istället för att ta Rosario Central över 1.5 mål till 2.15 så tar jag Rosario Central – 0.75(Asian Handicap). Halv vinst vid uddamålsseger. Skulle offensiven mot förmodan hacka så att det bara blir 1-0 så går vi i alla fall plus på matchen.

Jag spelar 2 units på Rosario Central – 0.75 (Asian Handicap) till @ 1.98.

Skribent: Uneland
3 February 2016