Rosario Central ångar på i tabellen och leder zon 1 efter fem spelade omgångar. På dessa fem matcher har man tagit tretton av femton poäng. Förra helgen krossade man Colón med 3-0 på bortaplan. För tillfället känns det inte som att någonting kan stoppa Coudets spelare.

Natten mot fredag spelar man en mycket viktig match i Copa Libertadores på bortaplan mot Palmeiras. Efter att ”bara” ha fått 1-1 hemma mot Club Nacional i första omgången så är det av stor vikt att man åtminstone får med sig en poäng hem till Rosario.

Nu till matchen som vi ska fokusera på till helgen. På söndag spelar Rosario Central mot Banfield. Banfield har, till skillnad från Rosario, inte imponerat nämnvärt under inledningen. Tråkigt nog för Banfield så blev man totalt sönderköpta inför den här säsongen och är som ett resultat utav det är man inte i närheten av lika bra som man var i fjol. Förra helgen fick man se sig besegrade utav Godoy Cruz på hemmaplan trots att man kvitterade till 2-2 i slutminuterna. På de inledande fem omgångarna har man bara mäktat med en seger. Den kom i premiären mot ett reservbetonat Gimnasia.

Trots att Rosario Central kommer spela Copa Libertadores och trots att Larrondo med största sannolikhet missar matchen så tror jag på seger. Rosario är starkare än Banfield även med några reserver på planen.

Jag spelar därför 4 units på Rosario Central – 0.75 till @ 1.83. Halv vinst viduddamålsseger. Men jag kan tänka mig att det blir 2-0.

Skribent: Uneland
2 March 2016