Äntligen! Det summerar verkligen känslan just nu, ÄNTLIGEN är Primera Division tillbaks. Argentinas högsta division drar igång igen i helgen och det ser vi verkligen fram emot.

River Plate slutade på en 9:e plats ifjol vilket givetvis var en stor besvikelse. På våren kammade man hem Copa Libertadores och under denna period så var spelet i ligan inte särskilt dåligt heller. Det var under sommaren och hösten som dippen kom och avståndet till toppen blev alldeles för stort.

Till årets säsong har man gjort några intressanta värvningar. Däribland Arzura ifrån Tigre, Domingo ifrån Banfield och Nacho Fernández ifrån Gimnasia. Just Fernández ska bli oerhört intressant att se vad han kan bidra med under säsongen. Han var stundtals briljant i Gymnasial under fjolåret och var i mina ögon en av seriens bästa spelare.

Quilmes då? Dom gjorde en fin säsong ifjol, även om starten hackade litegrann. Man slutade tillslut på en 11:e plats. Till årets säsong så har man tappat sina två mest tongivande spelare i Rodrigo Gómez(Independiente) och Claudio Bieler(Belgrano). Det kommer bli mycket svårt att ersätta dessa bägge herrarna och en mittenplacering är nog det mest realistiska för klubben att nå i år.

River Plate har under försäsongen bl.a. besegrat sin ärkerival, Boca Juniors, två gånger om med siffrorna 1-0. Jag tycker mig se ett inspirerat och revanschsuget River Plate som går in i säsongen med en positiv känsla. Nyförvärven lär hjälpa till en hel del också med ny energi.

Jag tror att detta kommer bli en ganska så bekväm seger för River Plate. Hemmaplan, premiär, nya hungriga och kvalitativa spelare. Trodde att River Plate över 1.5 mål skulle ligga runt 1.70, max. Kan tänka mig att det sjunker till åtminstone 1.75 innan matchen drar igång.

Nu står den i så mycket som 1.90 och då satsar givetvis jagen slant.

Jag spelar 3 units på River Plate över 1.5 mål till @ 1.90.

Skribent: Uneland
2 February 2016