Newell’s Old Boys ser risiga ut. Laget har inte alls presterat i inledningen av säsongen och har på de två inledande omgångarna inkasserat noll poäng. Först förlorade man premiären mot San Martín de San Juan med 2-1 för att sedan följa upp detta med en derbyförlust i helgen mot Rosario Central. Laget måste börja prestera. Laget skriker efter en seger.

Ikväll möter man Racing Club. Racing har även dom inlett säsongen på ett tveksamt sätt. Inte lika illa som Newell’s men fortfarande långt ifrån vad folk förväntar sig av dom. Bara en poäng på två matcher. Bland dessa resultat finns premiärförlusten borta mot Atlético Tucumán. I bägge matcherna har man släppt in två mål.

Till dagens match saknas både Gustavo Bou och Diego Milito i bortalaget. Lägg därtill att ett derby väntar runt knuten mot Independiente till helgen. Risken finns för att huvudena redan är där hos både spelare och tränare. Även fast man säger annorlunda. Dessutom går Racing in i Copa Libertadores gruppspelet om en vecka och det känns lite som att denna match kommer lite i ”kläm”. Newell’s har inget sådant att ta hänsyn till och detta är deras hemmapremiär. Jag tror att dom vill bjuda sin publik på ett bra resultat.

Summan av kardemumman då? Newell’s är riktigt risiga men måste börja ta poäng. Racing utan Bou och Milito är ett kraftigt försämrat lag offensivt. Lägg därtill att Luciano Lollo återigen saknas i mittbackslåset och det känns som att en hemmavinst inte är omöjligt. Rodríguez, Boye och Scocco borde kunna ställa till det en del för Racing.

Jag reserverar mig dock lite för Newell’s form, eller rättare sagt brist på den samme. Jag spelare 2 units på att Newell’s vinner minst en halvlek till @ 1.78. Det borde man klara av.

Skribent: Uneland
17 February 2016