Igår satt San Lorenzo – 0.75 och dessutom två dubblar som jag la på twitter. Vändningen är kanske här? Vem vet.

Ikväll är det flera högintressanta matcher. Klockan 21 spelas två matcher parallellt. I den ena möts Rosario Central och Newell’s Old Boys i ett spännande ”Clásico Rosarino”. I den andra möts Lanús och Defensa y Justicia.

Det är också i den senare matchen som jag har hittat ett intressant spel. Lanús vann sin premiär borta mot Estudiantes med 1-0. Målet kom sent i den andra halvleken efter en ganska så jämn match. Ikväll möter man ett Defensa y Justicia som spelade 2-2 i premiären mot Unión. Defensa ledde länge matchen med 2-0 men tappade alltså ledningen och Unión kunde kvittera på tilläggstid.

Försvarsspelet såg inte särskilt bra ut för Defensa. Båda målen var ganska så billiga och jag tror att man kommer få problem mot Lanús. Defensa är heller inget särskilt stark bortalag utan poäng brukar man ta på hemmaplan. Förra året vann man t.ex. bara 2 av 15 bortamatcher.

Lanús offensiv är spännande. Där har man en farlig kvartett med Acosta, Sand, Benítez och Mouche. Det kommer bli något att bita i för Defensa y Justicias försvar.

Först tänkte jag ta en rak 1:a på Lanús men då den bara står i 1.75-1.80 så skippar jag den. Däremot känns Lanús över 1.5 mål intressant. Det står i 2.20 och det tycker jag är lite väl högt. Lanús kommer vara det spelförande laget och jag tror också man kommer vinna ganska så bekvämt.

Lägg därtill att målen har börjat trilla in i denna omgång jämfört med den förra som var lite trög när det gällde den biten. Denna omgång har hittills bjudit på 31 mål på 9 matcher. Det kan jämföras med 35 mål på hela den förra omgången(15 matcher). Efter 9 matcher i första omgången låg målsnittet på  1.8(17 mål). Det kan jämföras med målsnittet efter denna omgångs första 9 matcher som ligger på 3.4 mål per match. Jag vet inte egentligen vad jag vill ha sagt med detta mer än att det blivit bra mycket fler mål i denna omgång än i den förra.

Nåväl. Nog om detta. Jag lirar 2 units på Lanús över 1.5 mål till @ 2.20.

Kan ev. också komma upp några dubblar på twitter under kvällens lopp. Håll utkik där.

Skribent: Uneland
14 February 2016