Då ska vi ta och slå ett öga på Primer B Nacional igen. Jag la ut några spel i början men det gick inget vidare och därför valde jag att avvakta någon vecka för att se hur lagen spelade. Detta är trots allt en liga med en stor spelaromsättning hos nästan alla lag. Vilket då givetvis gör det svårbedömt och där man borde vänta några omgångar innan man spelar. Men, man lär sig något nytt varje dag, förhoppningsvis.

Nu har tre omgångar spelats och i helgen inleddes omgång fyra. Ikväll spelas fyra matcher och det är i den senare utav dessa som jag har hittat ett intressant spel.

Ferro Carril Oeste kom på en tredjeplats ifjol och fick därmed kvala till högstadivisionen. I kvalet föll man mot Santamarina som blev lite för svåra. I inledningen av årets säsong har man tagit två segrar och spelat en oavgjord. En bra start med andra ord. I premiären spelade man 1-1 mot Atlético Paraná. Efter detta har Douglas Haig och Sportivo Estudiantes besegrat. Två väldigt meriterande segrar då dessa bägge lagen är starka(Båda två har vunnit sina två andra matcher och står på 6 poäng vardera).

Motståndet ikväll är Independiente Rivadavia som har sitt säte i staden Mendoza i norra Argentina. I fjol slutade man på en 16:e plats och var ett väldigt ojämnt lag. Detta är en linje som man fortsatt på även i år. Efter tre omgångar har man bara lyckats skrapa ihop två poäng och det känns som att man kommer få kriga om ett nytt kontrakt även i år.

Till dagens match saknar Ferro en av sina ordinarie anfallare i Leandro Diaz som är skadad. Annars ska laget vara ordinarie.

Trots avsaknaden av Leandro Diaz så bör Ferro ses med god chans här. Det viktigaste är trots allt att Salmeron är med där framme. Han gör mest mål och är kanske enskilt lagets viktigaste spelare. Det ska skilja en nivå eller två mellan dessa lag och på hemmaplan brukar Ferro vara starka. Ifjol förlorade man bara 3 av sina 21 hemmamatcher. Med detta var man seriens tredje bästa hemmalag, endast besegrade av dom två uppflyttade lagen(Tucumán och Patronato).

Jag var först inne på att spela en rak 1:a på Ferro men då det endast ger 1.65 så kändes det inte aktuellt. Istället ser jag mer värde i Ferro över 1.5 mål till 2.16. Det bör man klara av mot ett betydligt svagare motstånd.

Jag spelar 2 units på Ferro över 1.5 mål till @ 2.16.

Skribent: Uneland
21 February 2016