Det gick ju galant i natt när Talleres över 1.5 mål hittade in till fina 2.62.

Ikväll riktar vi återigen blickarna mot den argentinska andraligan och matchen Almagro mot Nueva Chicago.

Detta är två nykomlingar i denna ligan. Nueva Chicago åkte ur Primera Division förra året och Almagro gick upp från Primera B Metropolitana. Nueva Chicago har i stort sett blivit av med hela sitt lag till kommande säsong. Där finns några enstaka kämpar som stannande kvar men resten är nytt folk. Inte så konstigt när man åker ur en serie. Dessutom var flera av Nueva Chicagos spelare alldeles för bra för att spela i Primera B.

Nueva Chicagos defensiv höll ingen jättehög nivå under förra året. Man spelade en väldigt trevlig fotboll men det var ofta ”för trevligt”, på gränsen till naivt. Det gjorde att det relativt ofta blev hyfsat målrika tillställningar. På värvningsfronten har man fått in en del kvalité och då främst på lån. Däribland San Lorenzos unge talang, Alejandro Melo. Han kan säkert bidra med en hel del under den kommande säsong.

Almagro gick upp och har spetsat till truppen en del. Man kom faktiskt ”bara” sjua i sin serie men tog sig upp via playoff-kval. Jag tror att man kommer få det svårt att hålla sig kvar i år. Chansen ligger i början av säsongen. Där måste man ta poäng och vara med från början.

Jag tänker såhär: Almagro är nykomlingar. Vill visa upp sig för sin publik, taggade på att visa att man hör hemma i denna serie. Nueva Chicago kommer antagligen behöva några matcher för att komma igång ordentligt och försvarsspelet lär inte sitta bättre i början av säsongen än vad det gjorde ifjol. Inte med tanke på alla nya spelare.

Jag tror det kan bli målrikt. Faktiskt tror jag det, trots att det inte brukar bli det i Argentina. Jag tjatade lite om det i min förra rek och det blir inte sådär jättemycket mål i dessa ligor. Men premiärer är ett undantag. Ska man spela på mål någon gång. Då ska man spela i premiären.

Jag håller nere insatsen lite idag också. Jag spelar att båda lagen gör mål till @2.18. Jag tycker det oddset borde ligga ner mot 2.00 istället. Så där finns ett värde, absolut.

Skribent: Uneland
30 January 2016