Speltips på Europa League mötet mellan AIK och grekiska Atromitos. 

Atromitos kom på femte plats i grekiska Superleague förra säsongen och håller hygglig internationell klass. Men spelbolagen håller inte helt överraskande AIK som favorit hemma på Friends där de verkligen spelat bra denna säsong. Friends ser ut att ha blivit AIKs hemmaborg även om publiken sviker en aningen...

Hade själv satt AIK som knapp favorit ikväll om det inte vore för de taskiga förutsättningarna som Alm och co har. Karlsson, Hooiveld och Väisänen är redan borta och nu pekar allt på att även Goitom och Ofori missar matchen. Enligt rapporter från tidigit imorse är varken Goitom eller Ofori återställda från en kraftigare förkylning och att låta dem starta ikväll då de inte är 100% krya verkar ganska otänkbart. 

Både Gotiom och Ofori finns med i truppen men frågan är om Alm ens kommer slänga in dem med tanke på deras status. 

Atromitos är dessvärre ett klart bättre fotbollslag än benknäckarna Shirak och frågan är hur AIK skall ersätta Goitom och Ofori ikväll? AIKs kanske två bästa spelare i mina ögon. 

Nej detta blir oerhört tufft för AIK som lär mönstra en elva som ser ut enligt följande:

Stam/Carlgren - Pavey, Sonko Sundberg, Johansson (K), Pereira; Blomberg, Saletros, Etuhu, Ishizaki; Brustad, Bangura

I mina ögon hade jag dock hellre sett Eliasson från start då Brustad inte tillför speciellt mycket i AIK-tröjan. Visst kör han sina löpningar utan boll men med boll är norrmannen ganska svag. Hans förstatouch är katastrof och i klass med Usain Bolts bollkänsla. 

Hoppas på AIK-seger men X2 känns närmast till hands här. 

Skribent: tuggummi
30 July 2015