Här tar jag ett säsongsspel i Finska andraligan där ett lag är helt överlägset och man ska inte ha några problem alls att stå som slutsegrare efter säsongen.

Jukurit är såklart laget jag pratar om. Man är fullständigt överlägsna i ligan och leder just nu grundserien efter 41 matcher med 14 poängs marginal.

Hokki är laget som jagar bakom, och det var just Hokki man mötte i senaste matchen och då krossade man Hokki med 6-2 på hemmaplan. Jag tycker inte något av lagen i övrigt har trupp nog att utmana Jukurit. Hade lite mer tro på TuTo inför säsongen men man har inte visat någonting av värde hittils.

Jukurit sitter med riktiga trumfkort i form av Palve och Ranta som ligger etta och tvåa i den totalt poängligan. I övrigt har Jukurit de fyra bästa poängplockarna i ligan där Palve ligger klar etta med sina 57 poäng före Ranta som ligger tvåa med sina 49 poäng.

Man har gjort 169 mål hittils vilket är 35 mål bättre än SaPKo som gjort 134. Man släpper också in minst mål med sina 87 mål, där Jokipojat ligger efter med sina 90, därefter är det ett lite större gap till nästa lag.

Powerplayspelet är riktigt bra vilket man visat på slutet då man gjort mål i powerplay i nio av sina tio senaste matcher.

Man har vunnit 15 raka hemmamatcher och totalt vunnit 28 av sina 30 senaste matcher vilket är urstarkt!

Jukurit är lite som om Juventus skulle lira i Allsvenskan (skämt åsido) men ni förstår säkert vad jag menar.

Jag tvekar inte en sekund på att man fortsätter krossa lagen man möter även i slutspelet och det är bara skador på de bästa spelarna som skulle kunna sätta stopp på maskinen Jukurit.

Skribent: Tobbestips
5 February 2016