Gruppspelet är avslutat och vi har fått se Tjeckien vinna grupp A och Finland vinna grupp B.

Jag funderade först på att gå på Ryssland att vinna VM då de är mina klara favoriter trots att man inte vann sin grupp. Men efter lite övervägande så valde jag tillslut att gå på att vinnaren av VM kommer från grupp A , dvs Tjeckien, Ryssland, Sverige eller Danmark. 

Varför väljer jag detta spelet istället?

Ryssland är som sagt mina klara favoriter och de kommer från grupp A. Sedan har vi Tjeckien som kan bli en obehaglig överraskning för lagen som stöter på dem. Sverige har kanske inget guldlag, men är inte helt avsågade. För Danmarks del så tror jag tyvärr att äventyret tar slut i kvarten.

Kanada är tillsammans med Ryssland favoriter till guldet, och det köper jag inte alls. Talbot såg riktigt osäker ut mot Finland, där han släppte ett par enkla mål, speciellt Finlands 2-0 mål som var riktigt billigt. Han släppte fyra av 19 skott vilket är långt ifrån godkänt. 

Finland tror jag är det enda laget från grupp B som kan vinna VM, och då jag har tre lag från grupp A bland mina fyra favoriter så tycker jag 1.90 är ett guldodds då oddset på att vi hittar vinnaren av VM från grupp B står i 1.80.

Ranking kvarvarande lag 

1: Ryssland 

2: Tjeckien 

3: Finland 

4: Sverige 

5: Kanada 

6: Tyskland 

7: USA 

8: Danmark 

Skribent: Tobbestips
17 May 2016