Växjö kliver in i CHL som storfavorit i sin grupp, och det med all rätt. Man har varit ganska aktiva på värvningssidan och fått in riktigt bra spetskompetens. Man har fått in Everberg i laget som varit och provat lyckan i NHL, där han gjort tolv poäng på 70 matcher, där han också varierat med AHL spel. Även Geoff Platt har anslutit till truppen, och där har vi en kille som vet hur man gör mål. Där har jag nämnt två stycken men det finns absolut fler spännande namn i truppen.

För min del tror jag att man kommer att gå riktigt långt i turneringen och kollar man på SHL så är Växjö min favorit att ta vinna.

Man vann i sin enda träningsmatch mot HV71 med 1-3 där man tryckte in två mål i powerplay där man kommer att bli sylvassa.

Mlada Boleslav åkte oväntat på stryk mot Yunost Minsk. Jag trodde inte på någon promenadseger för Mlada, men att man skulle åka stryk var svårt att förutse. Slutresultatet blev 4-3 till hemmalaget och för att man ska ta sig vidare krävs att man spelar bra hockey på hemmaplan, för är Växjö tillräckligt motiverade så har man inget att hämta i denna match.

Skribent: Tobbestips
18 August 2016