Intressant match att vänta då vi senast fick se Tyskland vinna mot USA. Ungern stod för en skräll om vann mot Vitryssland.

Tyskland ligger på tredjeplats i tabellen bakom Kanada och Finland. Man vann mot USA senast och tog över tredjeplatsen i gruppen, och vid seger här så har man säkrat den platsen, vilket man förmodligen vill.

Sedan Greiss kommit in och vaktat kassen så har man vunnit två raka matcher. Senast räddade han 31 av 33 skott och var en stor bidragande faktor till segern mot USA. Det blir Greiss i kassen igen och är han lika bra så de Ungern svårt att göra sig gällande. 

Ungern skrällde senast mot Vitryssland då man vann med 5-2. Man gjorde två mål på de fyra skott man hade i första perioden, vilket gav en extra boost till laget. 

Vitryssland har inte varit imponerande hittills, och man ligger faktiskt sist i gruppen. Visst kommer Ungern att göra allt för att vinna matchen, men det kommer man förmodligen att försöka förgäves med.

Med Greiss i målet tror jag att Tyskland kommer ha bra koll på matchen, och Tyskland att inte förlora någon period tycker jag är ett bra spel och kliver in med 6/10 u.

Lirar även 1-3 mål per period som sidospel till 2.37 med 2u.

Skribent: Tobbestips
16 May 2016