Snart dags för division 1 att dra igång och jag har hittat ett riktigt intressant säsongsspel. Det handlar om Troja/Ljungby som jag tror inte kommer att ha några som helst problem att ta hem serien. Varför då? 

Jag tycker man har en potentiell förstalina i Immo - Edström - Söder som kan vara en av de bästa kedjorna i hela division 1. Första backpar kan Eriksen - Wennström bli och de är ett spännande backpar.

Totalt sett i truppen har man mest SHL rutin i laget med hela 290 matcher. Kollar man Allsvensk rutin så har Troja 1904 matcher tillsammans i laget vilket är överlägset mest i serien där Kristianstad ligger på en andraplats med 569 matcher.

Robin Johansson tror jag kan ta hand om förstaspaden i kassen då han gjorde en bra säsong ifjol. Han landade på en räddningsprocent på 93.9 och släppte i snitt in 1.56 mål per match.

Det enda hotet om förstaplatsen jag möjligtvis skulle kunna utmana Troja/Ljungby är Kristianstad, men de har inte alls lika mycket rutin av högre divisioner i truppen.

Det står mellan dessa två lagen och jag kliver in på Troja/ljungby med 7u. Kliver även in med 3u på Kristianstad till 3.40 vilket gör att vi går plus även om Troja skulle bränna förstaplatsen.

Skribent: Tobbestips
6 September 2016