Toronto gör ingen bra säsong och har en bra bit upp till slutspelsplatserna. Man saknar fortfarande Van Riemsdyk som inte förväntas vara tillbaka innan slutet av Februari, vilket är ett tungt avbräck då han ligger i toppen av den interna poängligan. Senast fick man förlita sig på ett bra målvaktsspel från Reimer som stoppade 40 av 41 puckar. Han förväntas starta i matchen för Toronto. 

Formen är inget vidare då man förlorat sex av de sju senaste matcherna, och här kan man inte bara förlita sig på målvakten då jag tror Montreal kommer få iväg runt 35-40 skott.

Montreal har heller ingen vidare form och har just nu fem raka förluster, dock har spelschemat varit riktigt tufft då man mött Bruins, Blues, 2x Blackhawks och Penguins. När säsongen drog igång ångade man på ordentligt, men precis som alla lag så hamnar man i svackor tillslut. Jag tycker ändå jag har sett ett fall framåt de senaste matcherna då man vissa stunder har övertaget i matchen men har svårt att få in pucken.

Kollar man senaste matchen mot Bruins förlorar man med 1-4 trots att man vinner skotten med 39-24, och matchen mot St Louis vinner man skotten med hela 49-22 men får se sig besegrade i förlängning. 

Man har börjat dala i tabellen och ligger just nu tia i Eastern Conference, och det gäller att börja hitta nätet för att man inte ska halka efter mer. Condon startar i kassen för Canadiens.

Man trivs även riktigt bra mot Leafs då man vunnit de fem senaste matcherna mot dem på bortaplan, och även åtta av de nio senaste totalt.

Dags för Montreal att börja vinna matcher och här har man fått ett perfekt motstånd, och jag tvekar inte vilket lag jag investerar i.

Skribent: Tobbestips
23 January 2016