VM tåget rullar vidare och här ställs Tjeckien mot Norge, där norrbaggarna har en tuff match att vänta.

Tjeckien har spelar ihop åtta poäng på tre matcher. Man slarvade bort poäng mot Lettland, som förövrigt även stört Sverige och Schweiz.

Man har annars haft några tuffa matcher där man började med att slå Ryssland med 3-0 och nyligen Sverige med 4-2. 

Man har mött de båda lagen som förväntas blanda sig i toppen av gruppen. Med tanke på att man vunnit mot båda lagen så har man skaffat sig guldläge att ta hem gruppen, och då ska man inte slarva bort matcher som dessa. 

Norge har samlat ihop fem poäng hittills, men då har man mött Kazakstan, Danmark och Schweiz, vilket inte är i närheten av det spelschema Tjeckien haft.

Man fick spö mot Danmark med 3-0 i öppningsmatchen, vilket kanske inte var helt rättvist. Men man såg en tendens till att det är för få spetsspelare i laget, där Zucarello självklart är den stora stjärnan i laget.

Poängmässigt är Zucarello en besvikelse hittills då han bara gjort ett mål och en assist, där målet också kom i öppen kasse.

Tjeckien har spelare som Pastrnak, Kovar och Plekanec i laget, och nu kommer Norge få vara riktigt på tårna om man ska hänga med i tempot.

Skulle inte Heller bli helt förvånad om man låter Norge styra spelet lite och lägga sig på kontring,  vilket var visat sig vara riktigt bra på genom åren.

Skribent: Tobbestips
12 May 2016