Intressant match där vinnaren kopplar ett stenhårt grepp om förstaplatsen i tabellen. 

Sverige vann på förlängning mot Lettland i första matchen och man imponerade inte nämnvärt. Jag tycker Daugavins i Lettland såg riktigt stabil ut och var svår att ta pucken av. Detta var en match man likväl kunde vunnit som förlorat, och det såg riktigt mörkt ut framöver i turneringen.

Nästa motstånd var Danmark, och där började det illa då man hade underläge efter första perioden med 0-1. Man ryckte upp sig och gjorde en fin andraperiod och gick från 0-1 till 4-1. Matchen slutade 5-2 och man gjorde vad man skulle, men inte mycket mer.

Tjeckien öppnade VM med en riktigt snygg 3-0 seger mot Ryssland. Visst, Ryssland kanske inte har spelat superbra hittills, och tre mål är väl inte omöjligt att göra på dem. Men att hålla nollan när Ryssland har spelare som Panarin, Mozyakin och Datsyuk, det däremot är riktigt starkt!

Senast mötte man Lettland och precis som mot Sverige så får man med sig ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter, och man åker tillslut dit på straffar. Man hade dock ledningen med minuten kvar och man störde Tjeckien rejält.

Francouz stod i kassen och släppte in tre mål på 25 skott. Han gjorde det okej men inte mer, och är vanligtvis bättre än såhär. Första matchen vaktade Furch kassen, och räddade samtliga 25 ryska skott, och han är den starkare målvakten av de två.

Har inte hört vilka målvakter som vaktar kassen ikväll, men jag förväntar mig att Tjeckien spelar Furch i målet. Jag blir även förvånad om inte Markström vaktar kassen ikväll, efter den starka matchen mot Lettland.

Kollar man de tre senaste mötena lagen emellan så har Tjeckerna varit först till två mål i samtliga, där Sverige inte nått upp till två mål i två av dessa tre matcher.

Skribent: Tobbestips
9 May 2016