Sochi har visat upp riktigt bra offensiv de senaste matcherna och har gjort sex respektive sju mål framåt. Hemma är man riktigt starka hittils och har vunnit samtliga fyra hemmamatcher denna säsong.

Andre Pettersson har haft en helt underbar inledning på säsongen då han toppar poängligan med sina 13 poäng, före spelare som Mozyakin, Kovalchuk och flertalet andra storstjärnor, han riskerar dock att missa matchen men det spelar mindre roll för mitt spel. Även nyförvärvet Fantenberg har inlett väldigt lovande trots att han inte spräckt målnollan ännu, men det är bara en tidsfråga. Han står på åtta assist och spelar otroligt mycket för sitt lag.

Kunlun är ett nyskapat lag som spelar i Peking, och laget är ytterst begränsat då man inte har några jättestjärnor i laget. Man förvånade genom att vinna de två första matcherna i KHL, dessa togs visserligen på hemmaplan och resan till Kina är väldigt lång och många lag kommer nog stöta på problem när man spelar borta mot just Kunlun. 

Nu reser man alltså 615 mil för att möta Sochi i sin hemmaborg vilket sliter en del på kroppen. Jag räknar iskallt med att Sochi fortsätter sitt fina hemmaspel och Kunlun får inrikta sig på att försvara sig.

Skribent: Tobbestips
12 September 2016