Ryssland kliver in i WCH2016 som tredjehandsfavoriter hos spelbolagen bakom storfavoriten Kanada och USA. 

Kanada har ett riktigt bra lag och ska ses som favoriter då man även spelar i Kanada. Men ett vinnarodds under 2.00? inte en chans. Man har spelare som Crosby, Bergeron, Tavares, ja listan kan göra lång.

Man rankar USA som tvåa bakom Kanada och där håller jag inte riktigt med. Man slog visserligen Kanada nu inför WCH, men Kanada var riktigt bra och det kunde likväl gått åt andra hållet. USA har fixstjärnan Kane, måltjuven Pavelski och Quick som är en gigant i kassen. Men ser man över fyra linor så tycker jag faktiskt det finns mer spännande lag i turneringen.

Jag syftar givetvis på Ryssland som har ett riktigt intressant lag med riktigt etablerade storstjärnor i NHL samt ett par andra spelare som kan snurra upp vilket försvar som helst. Målvaktssidan ser stabil ut och det enda som oroar är försvaret, men så tycker jag det alltid varit med Ryssland.

Jag tänker mig att Kanada vinner sin grupp före Tjeckien eller USA och Ryssland vinner sin grupp före Sverige. Vilket i sin tur betyder att Ryssland kommer att ställas mot antingen Tjeckien eller USA i en semifinal, och där tycker jag att man ska vara favoriter mot båda lagen och jag räknar iskallt med att man tar sig till final. 

Jag kommer spela Ryssland att komma etta eller tvåa vilket betyder att spelet sitter om man tar sig till final.

Skribent: Tobbestips
13 September 2016