Ryssland möter Sverige i första matchen i gruppen, där det är dessa två lag jag håller högst i gruppen, så seger här han vara ett vinnande drag för att vinna gruppen.

Ryssland kommer från en bra insats mot Kanada inför turneringen där man fixade 2-2 efter 60 minuter för att sedan förlora med 3-2 på OT.

Återigen fick vi se firma Panarin, Dadonov och Shipachyov göra en bra match där Panarin stod för två poäng och de övriga i kedjan varsitt.

De två senaste matcherna har man släppt in fyra mål totalt på 82 vilket är ett bra facit då man mött Tjeckien och Kanada. Så alla frågetecken om backlinjen och försvaret som var inför turneringen har man rätat ut.

Sverige är favoriter i matchen och det är jag tveksam till. Man stod för ett rejält magplask nu senast mot Team Europa som vann med klara 2-6. Lundqvist släppte förbi sig fem puckar innan Markström tog över i mitten av tredje perioden, vilket är stora frågetecken då Lundqvist behöver spela riktigt bra för att Sverige ska lyckas. Man ska även tänka på att Lundqvist faktiskt släppte förbi sig totalt åtta puckar på 33 skott på de knappa två matcher han spelat inför turneringen.

Inför matchen har man sagt att Bobrosvsky ska starta matchen och jag förväntar mig att Lundqvist står för Sverige.

Ryssland har snabbhet i Panarin, Dadonov, Shipachyov, målskyttar i Ovechkin, Kucherov och Tarasenko samt en hel del fysik, vilket gör laget till ett av de största hoten mot Kanada.

Skribent: Tobbestips
18 September 2016