Dags för match i Ängelholm där Rögle gästas av Luleå. 

Rögle har inget med toppen att göra och får sikta in sig på att hålla sig kvar i SHL denna säsongen. Bortaspelet har varit den stora orsaken då man bara vunnit fyra av 18 matcher. På hemmaplan är man ett helt annat lag vilket man sett i några av de senaste matcherna.

Man vann senaste matchen på hemmaplan mot Frölunda med 6-3 vilket är ruggigt starkt. Man har även hunnit med att vinna mot HV71 med 6-2 och Örebro med 7-2. Totalt har man gjort 24 mål framåt de fem senaste hemmamatcherna vilket är ett snitt på under strax fem mål per match.

Luleå har imponerat på slutet och vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Dock har sju av dessa varit på hemmaplan där man visat sig starkast. På resande fot har man vunnit åtta av 17 matcher mot de 13 matcher man vunnit på hemmaplan av 18 möjliga.

Luleå har släppt in 50 mål på 17 bortamatcher, vilket är strax under tre mål per match, och samtidigt som Rögle trivs hemma så förstår jag inte att Unibet gett oss så pass bra odds på över 2 mål AH. Jag håller dock nere insatserna lite för trots att Rögle gör en hel del mål på hemmaplan så har man visat sig ganska ojämna.

Skribent: Tobbestips
23 January 2016