Finaldags i NHL där vi ska utse vilket som är det bästa laget i ligan. Lagen som tagit sig ända fram är Penguins och Sharks.

Penguins fortsätter att vara riktigt formstarka och blir absolut att räkna med i finalen. Man visade styrka och vände 2-3 i matcher mot Tampa till 4-3.

Kessel är stekhet och har gjort 18 poäng hittills i slutspelet. Han kom inte med i WorldCup laget vilket är riktigt förvånansvärt. Han har varit en av de bästa spelarna i Penguins på slutet, om inte den bäste.

Sharks har överraskat många hockeytokar världen över och tagit sig ända till final. Jag är en av de som undrade hur det gick till. Och svaret är väl ett helt fungerande lag med en grym spets i Burns, Pavelski, Thornton och Couture. Sen får vi absolut inte glömma Jones i kassen som varit briljant i många av matcherna.

Här möts två formstarka lag där offensiven är deras styrkor. Game 1 kan alltid vara lite avvaktande då man vill känna av motståndet.

Jag tror dock att inget av lagen kommer att gå ut och känna sig sämre än motståndarna och jag tror på många härliga matcher. Även utvisningar kan vara en stor fälla då lagen besitter skickliga spelare både i offensiven och defensiven. 

Jag tror som sagt att vi kommer att se en hel del mål i matchserien och i nattens match kliver jag in på över 4.5 mål. 

Skribent: Tobbestips
30 May 2016