3-0 i matcher till Capitals är förutsättningarna och man har chans att nolla Flyers. Capitals dras dock med ett par skador, där även Flyers har ett tungt tapp för spelet i numerärt underläge.

Flyers har tre raka förluster där man förlorat med större och större siffror för varje match. Senast förlorade man med 1-6 där Capitals gjorde fem mål i powerplay. Totalt över dessa tre matcher har Capitals gjort åtta mål i powerplay.

Flyers boxplay har inte alls varit bra, eller är det kanske Capitals som spelar riktigt bra i powerplay? hur som helst så är Bellemare avstängd, vilket är tungt då han är en av lagets bästa spelare i boxplay.

Capitals fortsätter att övertyga framåt och jag blir förvånad om man inte gör en del mål framåt. Men även Capitals är lite försvagade då Orpik saknas i matchen. Man har inte gått ut med vilken målvakt man startar med. Holtby utgick från träningen i tisdags och det är inte säkert att han är spelbar, vilket kan öppna upp ytterliggare i matchen.

Ett försvagat defensivt Capitals mot ett Flyers som varken har stenkoll på boxplayspelet eller målvaktsspelet bör bli en öppen historia, och då Flyers är piskade att vinna så tar man förmodligen ut målvakten väldigt tidigt vid underläge i slutet av matchen, vilket underlättar spelet ytterliggare. 

Skribent: Tobbestips
20 April 2016