Modo har åtta poäng upp till Rögle som ligger precis över kvalstrecket. Rent teoretiskt så har Modo en chans att slippa kval, men då behöver man vinna samtliga matcher samtidigt som Rögle inte plockar några poäng framöver. Detta ser jag inte som troligt och i min värld har Modo redan ställt in sig på kvalet och motivationen kan därför vara en brist i de sista omgångarna här.

Formen är inget vidare heller då man förlorat sex av de sju senaste. Segrarna är tagna mot Frölunda och Luleå vilket är starkt. 

Växjö har grym form och radar upp segrar just nu. Senast vann man hemma mot HV med 3-2, vilket var lagets femte raka seger.

Man är på allvar med och nosar på en topp sex placering, då man har två poäng upp till Djurgården och Färjestad som innehar femte och sjätteplatsen i tabellen. Ska man vara med så är detta en match som ska vinnas. Djurgården har Skellefteå borta, vilket förmodligen betyder förlust och vinner man då mot Modo så kliver man om och skaffar sig grepp om en kvartsfinalplats. 

Reddox missar förmodligen matchen då han klev av skadad senast. 

Växjö har betydligt högre grundkapacitet, och då både form och motivationen bör vara högre hos gästerna så bör Modo få det tufft ikväll. Det skadar inte heller att Växjö är ett av seriens bästa bortalag också.

Skribent: Tobbestips
3 March 2016