Malmö är i brygga och formen är riktigt dålig. Man har förlorat sex av de sju senaste matcherna, och man ligger nu på tolfeplats i tabellen. Man har en stor skadelista, vilket är en stor del i det hela. Galiardi som var en stjärnvärvning har missat en del matcher på slutet och har åkt hem för att rehabträna, Thuresson fick avstängning senast mot Örebro och missar matchen här. Förstemålvakten har haft problem med höften till och från och då är målvaktssidan ganska svag i jämförelse.

Skellefteå och Frölunda ligger på tryggt avstånd ner till tredjeplatsen och det blir en rolig fight att se fram emot dessa lag emellan. I lördags förlorade man faktiskt hemma mot just Malmö efter förlängning, vilket givetvis var en besvikelse. Alla lag gör dock lite sämre insatser ibland, vilket Växjö fick lida för i Tisdags då man vann med 2-5. 

Nu har man läge till revansch, och det tvivlar jag inte på att man tar, frågan är bara hur stor segern blir. Kollar man serien så är faktiskt Malmö lite sämre på hemmaplan än bortaplan, samtidigt som SAIK är ligans bästa bortalag där man vunnit 14 av 20 matcher.

Med Thuresson avstängd blir läget i Malmö mycket sämre och av det jag såg SAIK prestera senast så kliver jag in på SAIK vinst.

Skribent: Tobbestips
4 February 2016