Finaldags i ryska MHL där min favorit till segern Loko börjar på hemmaplan mot Chaika.

Loko gjorde som vanligt ett stark säsong i ligan där man spelade in 92 poäng på 42 matcher. Man vann sin conference med nio poäng och förlorade tolv av de 42 matcherna.

Här har vi dock ett lag som trivs väldigt bra på hemmaplan. Man vann 18 av 21 matcher hemma. Man har en målskillnad på 79-22 hemma, vilket betyder att man i princip släppte in ett mål per match. Bortaspelet var såklart inte riktigt lika starkt men, men att vinna 62% av matcherna borta är inte fy skam.

Man har inga superstjärnor som ligger högt upp i poängtabellen, utan man är ett lag som är solida bakåt och har flera spelare som gör poäng.

Man har tagit sig vidare genom att vinna 8-ondelsfinalen med 3-0 i matcher, kvartsfinalen med 3-1 och semifinalen med 3-0.

Chaika har tagit sig vidare till final vilket jag tycker är riktigt starkt. Man har flera lag som är starkare och man ska vara mer än nöjda med att ha tagit sig till final. 

Man slutade fyra i sin conference med 82 inspelade poäng. Även Chaika är betydligt starkare på hemmaplan än på resande fot, vilket man lär på känna av mot Loko. Precis som Loko har man ingen spelare som slutade högt upp i poängligan i grundserien, dock har man två av de tre bästa poängplockarna i slutspelet vilket är bra.

Man har haft det betydligt jobbigare att ta sig till final än vad Loko har då man vunnit med 3-2, 3-2 och 3-1 i matcher, där man i de två första omgångarna haft stora problem.

Loko är det klart bästa laget i ligan, och då en uppstickare som Chaika tagit sig till final ser jag inga större hinder här.

Skribent: Tobbestips
11 April 2016