Norsk hockey där det är klar skillnad mellan lagen som ställs på rinken ikväll.

Lillehammer står för en svag säsong och har bara spelat in 26 poäng på 31 matcher. Förra säsongen spelade man in 65 poäng på 45 matcher, vilket betyder att man i princip inte får tappa en enda poäng framöver för att matcha förra årets poängskörd.

Man har inte en trupp som är bättre än vad tabellen visar och förlusten näst senast hemma mot Manglerud tyder ännu mer på att laget är begränsat.

Man slåss med Manglerud om den sista slutspelsplatsen, där Manglerud ligger två poäng före med en match mindre spelad.

Stavanger var inne i en liten svacka i slutet av november och början av december där man förlorade en del matcher, bland annat mot just Lillehammer. Nu har man dock börjat hitta tillbaka till sitt fina spel och det ser riktigt bra ut.

Man har mängder med spetsspelare där förmodligen de tre främsta kedjorna i laget skulle gå in i Lillehammers förstalina.

Man har skrapat ihop hela 67 poäng vilket är 41 poäng mer än sin motståndare, och då har man spelat en match mindre än Lillehammer dessutom.

Stavanger får förmodligen tillbaka Sveum till matchen men saknar troligtvis Lorentzen.

Ett Stavanger i härligt form ska inte ha några som helst problem att vinna mot svaga Lillehammer, och troligtvis får vi se gästerna dominera från start till slut.

Skribent: Tobbestips
14 January 2016