Kometo åkte ur i åttondelsfinal i fjol och i år siktar man betydligt högre. Man har vunnit de inledande matcherna med 5-1 och 3-1 på hemmaplan samt 3-6 och 3-5 på bortaplan, och det mot både sämre och bättre motstånd än dagens motståndare.

Man har tappat ett gäng spelare inför säsongen men man har värvat riktigt bra.  Backsidan har stärkts upp med Nemec som hämtats in från KHL. Offensivt har man hämtat in hela fyra spelare från KHL, Martin Erat, Kvapil, Zatovic samt Vincour. Vincour och Erat har spelat över 1000 NHL matcher tillsammans där Erat gjort över 900 matcher i världens bästa liga.

Vincour har saknats och gör med största sannolikhet det här också. Men utan honom har man ändå visat upp riktigt bra spel och har fyra spelare bland de fem första i poängligan.

Vitkovice har spelat CHL hockey där man faktiskt tog sig vidare, dock var inte gruppen så svår. I ligan har man tagit fem poäng på fyra matcher.

Man har förlorat sin enda bortamatch med 2-0 mot Zlin, som Kometo slog borta i premiären med 3-5.

Kometo har ett lag som jag tycker ska vara blanda de fem bästa lagen samtidigt som Vitkovice bör hamna någonstans runt nionde plats och neråt.

Skribent: Tobbestips
18 September 2016