Dags för avhängda Karlskrona att ta emot ett Färjestad Som behöver poängen mer, vilket betyder att både motivationen och klassen på bortalaget är bättre.

Karlskrona ligger hopplöst sist i SHL med tolv inspelade poäng på 30 matcher. På hemmaplan har man bara spelat in fyra poäng på 14 matcher.

Senaste matchen mötte man Växjö borta där man åkte på en 8-1 förlust och var både spel och chansmässigt helt utspelade. Inget talar för att man helt plötsligt ska börja rada upp segrar och man får fortsatt vara en slagpåse i SHL. 

Färjestad hade Skellefteå hemma i sin senaste match där man krigade på bra men fick ge sig med 2-3. 

Man ligger just nu sjua i tabellen vilket betyder att man ligger precis under den viktiga sjätteplatsen, vilket gör varje poäng oerhört värdefull. 

Man hade en del skador vilket gjorde att man värvade in Tyrväinen och Turnbull där båda gjort bra ifrån sig trots att de bara spelat tre respektive en match.

Inför matchen meddelar man att man får tillbaka både Ryno och Nygren från skada. Dessa två herrar är två av de viktigaste spelarna i FBK, och med Tyrväinen och Turnbull i laget så ser offensiven riktigt stark ut.

Att Karlskrona ska stå emot ett hungrigt Färjestad med två viktiga spelare tillbaka ser jag inte som troligt, och lyckas man så är jag först att gratulera.

Unibet ger 1.72 och de flesta övriga bolag ligger strax över 1.60 vilket jag tycker är mer rätt och trycker in 7u.

Vill man jaga något högre odds kan man testa -1 AH till 1.97 på Färjestad. 

Skribent: Tobbestips
7 January 2016