Jukurit är seriens bästa lag och har etablerat sig i toppen de senaste säsongerna. 2013 vann man, 2014 slutade man tvåa och förra säsongen vann man igen. 

Hittils denna säsongen har man spelat ihop 91 poäng, vilket är elva poäng mer än tvåan Hokki. Sedan är det ett rejält hopp ner till tredjelaget som spelat ihop 67 poäng.

Dagens motstånd KeuPa har spelat ihop 48 poäng vilket nästan är hälften så lite som Jukurit. Borta har man visat sig otroligt sårbara då man bara vunnit fyra av 16 matcher, varav endast två har kommit efter ordinarie tid.

Man möter ett Jokerit som är outstanding i ligan och som på hemmaplan kör över de lagen som försöker att plocka poäng. Man har gjort hela 84 mål på 19 hemmamatcher och vunnit med siffror som 9-4, 8-3 och 7-1. Man har vunnit 13 raka hemmamatcher och har bara gjort mindre än fyra mål i två av dessa.

Man besitter den överlägset bästa offensiven, där Palve sticker ut mest.

Bland de fem bästa poängplockarna i ligan kommer fyra av dessa från just Jukurit. Palve står på 51 poäng, Ranta på 47, Henritius på 45, och dessa är de tre bästa poängplockarna.

KeuPa trivs inte alls på bortaplan, och då Jukurit har hemmaplan, har ett riktigt skickligt powerplay så tror jag på en hel del mål för hemmalaget och investerar 5u.

Skribent: Tobbestips
29 January 2016