Slutspel i NLB där topptippade Rapperswil hamnat i 2-1 underläge i matcher mot Thurgau, ett lag man normalt ska kunna köra över.

Thurgau har vunnit de två senaste matcherna och därav gått till 2-1 i matcher. Senast vann man med 2-3 på bortaplan i förlängning, mycket tack vare att man otroligt nog vann den andra perioden med 0-2, efter att Rapperswil haft 22-6 i skott på mål där. Totalt hade Rapperswil 49 skott på mål. Nyffeler i Thurgaukassen var dock grym och tog 47 av de 49 skotten.

McGrath som är en av Thurgaus bästa offensiva spelare förväntas fortfarande saknas då han dras med en knäskada och beräknas vara tillbaka tidigast i början av Mars.

Rapperswil vann grundserien med 95 inspelade poäng, fem poäng före tvåan Langenthal. Ner till Thurgau hade man hela 43 poängs marginal.

Potentialen i Rapperswil är riktigt hög då man har spelare som målsprutan Kuonen och spelgeniet Aulin. Mot Thurgau trodde jag att man skulle vinna samtliga matcher och gå vidare till nästa runda, men man har alltså förlorat två av de tre inledande matcherna.

Nu måste man steppa upp för att inte hamna i ett riktigt kasst läge och riskera att säsongen tar slut.

Jag tror att vi kommer få se ett motiverat och noggrant Rapperswil, som kvitterar till 2-2 i matcher.

Skribent: Tobbestips
23 February 2016