Här har jag hittat ett intressant spel i Schweiziska andraligan där det är klasskillnad på lagen.

Thurgau ligger åtta i tabellen av totalt tio lag. Man ligger på den sista slutspelsplatsen och har ett klart försprång från jagande lag.

Ligan är väldigt ojämn där de 4-5 översta lagen är betydligt bättre än de övriga. Man har just nu tre raka förluster där man släppt in hela 16 mål. Totalt har man vunnit två av de 13 senaste matcherna.

Man har McGrath som varit i både AHL och Sverige som leder interna poängligan, annars har man ett ganska mediokert lag.

Rapperswil är ett av de bättre lagen i ligan. Det finns massor av offensiva kvaliteér i laget som skulle kunna hålla till på en högre nivå. 

Man har tex fyra spelare bland de 15 bästa poängplockarna i ligan vilket säger en hel del.

Man har vunnit fyra av de fem senaste och gjort det okej. Man har som sagt häng på Olten som ligger tvåa i tabellen och att knipa den kan vara en stor fördel inför kommande slutspel.

Senast lagen möttes vann Rapperswil med klara 9-1. Totalt har man spelat mot varandra tre gånger i ligan där Rapperswil vunnit samtligan med 9-1 och 3-1 hemma samt 2-5 borta.

Rapperswil har betydligt bättre lag på pappret och bättre form då Thurgau har sämst form av samtliga lag sett till de fem senaste matcherna. Thurgau har även förlorat i sex av sina sju senaste hemmamatcher mot svagare lag vilket talar ännu mer för Rapperswil.

Skribent: Tobbestips
11 January 2016