Frölunda förlorade senast och det rejält med 5-0. Var en hel del kvalificerade räddningar av Gustafsson under matchen. Tredje perioden var ett bottennapp, där man släppte in hela fyra av de fem målen. Siffrorna var stora, men Linköping hade riktigt fint powerplayspel där fyra av de fem målen kom, vilket betyder att man spelade 1-0 i fem mot fem.

En annan faktor som är fördel till denna matchen är att man vänder hemåt för hemmaspel där man varit ruggigt bra och gjort 78 mål på 19 matcher. 

HV71 vann senast mot Modo på hemmaplan där man innan dess förlorade mot samma motstånd med 4-1 borta. Man var vunnit tre av de fem senaste och alla vinster är tagna på hemmaplan. Senast var man dock inte så bra som siffrorna visade och man är helt enkelt inte tillräckligt bra i år.

Man fick Brithén skadad och han saknas, precis som Campoli som är avstängd. Tillbaka kommer dock O'Byrne, men jag tycker inte han kan fylla Campoli avsaknad.

Borta är man som sagt inte alls bra där man förlorat fyra av de fem senaste mot lag som Modo, Rögle x2 och Örebro.

Med nya skador så åker man mot en riktigt svår bortamatch där jag tror hemmalaget kommer ha full kontroll på matchen och jag blir inte förvånad om man tillslut vinner med tre måls marginal. Jag spelar dock lite säkrare och går på -1 till 1.77 med medelhög insats. 

Skribent: Tobbestips
26 January 2016