Esbjerg har vacklat en del på slutet och förlorade tex för fem matcher sedan mot Odense med hela 9-3. Därefter mötte man serieledande Frederikshavn i cupen där man spelade 4-4 borta samt förlorade hemma på övertid i matchen efter med 0-1.

De två sista matcherna har man dock vunnit och visat bättre takter. Man har fått in kanadensaren Gron som totalt gjort 17 matcher i AHL och senast kommer från spel i Tyskland. Han har hunnit med två matcher och stått för två poäng och även gått in i den fruktade förstalinan med Lamoureux och Pistilli som öser in poäng för laget med sina 48 poäng var, där trean i interna poängligan har 28 poäng.

Hemma är man riktigt bra där man plockat 36 poäng på 16 matcher vilket är näst bäst i ligan. Man har en målskillnad på 70-36 vilket är en riktigt bra siffra.

Rungsted kommer till matchen med seger mot Gentofte, ett lag som tillhör de svagare i ligan, precis som Rungsted. Innan dess hade man fem raka förluster på bortaplan. Just på bortaplan har varit den stora bristen denna säsong. Hemma har man tagit 28 poäng kontra de 15 man tagit borta. 

Man har ett ganska jämnt lag och bästa poängplockaren har gjort 21 poäng.

Esbjerg har hemmaplan vilket är en stor fördel, Man har betydligt fler matchvinnare i laget och är ett förväntat topplag denna säsongen. Att man inte skulle ta en bekväm seger hemma mot Rungsted skulle förvåna mig och jag kliver in med 6u.

Skribent: Tobbestips
18 January 2016