Riga spelade match igår då man åkte på en 1-2 förlust mot bottenlaget Amur Khabarovsk. Man blev totalt överkörda spelmässigt och förlorade skotten med 13-43. Man vann visserligen de två tidigare hemmamatcherna, men då mot Novokunetzk efter övertid efter att man kvitterat med 36 sekunder kvar av matchen, och då ska man komma ihåg att Novokunetzk bara spelat ihop 46 poäng på 51 matcher och som bara vunnit två av de 14 senaste matcherna. 

Man är seriens näst sämsta hemmalag bakom just Novokunetzk, man har dock ett par mindre matcher spelade än några lag som ligger strax före.

Sibir fortsätter att överraska och nu senast slog man Spartak borta på straffar, då hemmalaget kvitterat med sju sekunder kvar av matchen. Man har förlorat tre av de fem senaste, men då har man mött Salavat Ufa, Metallurg Magnitogorsk , SKA St Petersburg, Jokerit samt Spartak vilket är ett tufft spelschema, så formen sitter fortfarande där, det är jag övertygad om.

Hemmaspelet har varit lagets styrka hittils, men borta har man gjort det okej hittils och plockat 35 poäng på 26 matcher, vilket placerar laget i mitten av tabellen på bortaspelet. 

Man har saknat Ullström ett tag nu och han är förmodligen fortfarande inte spelbar föränn om någon vecka eller två, men man har visat att man inte rasar utan honom. 

Här har bolagen svårt att ta ställning, men jag är inte lika tveksam och håller Sibir betydligt högre än Riga och kliver in med 6u.

Lägger även in 2u på över 4.5 mål i matchen till 2.00 hos williamhill.

Skribent: Tobbestips
20 January 2016