Semifinaldags i KHL där vi får se CSKA Moscow ta sig an SKA St Petersburg, som inledde säsongen trevande men har tagit sig långt.

CSKA Slog ut Bratislava med 4-0 i matcher och sedan tog man sig an Torpedo där man oväntat förlorade första matchen på hemmaplan. Därefter tog man fyra raka segrar och vann matchserien med 4-1. En del matcher var ganska jämna men tillslut visade CSKA klass och avgjorde de jämna matcherna.

Man har en riktigt komplett lag och en härlig offensiv där många kan bidra.

St Petersburg har haft det lite jobbigare, men också mött betydligt tuffare motstånd. Man började med att slå ut Lokomotiv Yaroslavl med 4-1 i matcher, vilket är oerhört starkt då Lokomotiv varit ett av de bästa lagen hela säsongen. Därefter ställs man mot starka Dynamo Moscow där man vinner med 4-2 i matcher. Dynamo är alltid ett svårspelat lag vilket man visat tidigare under säsongen. 

Två storlag i semifinal, och detta kunde absolut varit en eventuell final. 

St Petersburg trivs bra mot CSKA på bortaplan då man vunnit tre av de fem senaste. 

Här får vi 1.73 på över 4 mål,  vilket betyder att slutar matchen på exakt 4 mål så får vi insatsen tillbaka, och med tanke på vilka offensiva krafter lagen besitter, så även i powerplay så har jag svårt att se matchen gå under linan.

Skribent: Tobbestips
22 March 2016