Columbus vann senast mot Toronto borta med 1-3. Det var dock en match Toronto spelade bra stundtals och vann skotten med 42-22. Då som nu kommer Korpisalo vakta kassen för Columbus. Jag är inte helt såld på honom och tycker han har en del kvar att lära, och nu är det inte Torontos svaga offensiv han ställs mot utan det är Colorados tunga pjäser med Duchene, Iginla och Landeskog för att nämna några. 

Det var inte alls längesedan man trejdade bort Johansen som i grunden förmodligen var Columbus bästa offensiva spelare. Man fick in Seth Jones istället vilket i sig var en bra deal. Jag tycker inte offensiven håller någon vidare klass förutom 3-4 spelare, men bredden finns inte där.

Colorado kommer med bra form där man senast slog Devils hemma med 3-0 efter att Pickard fått vakta kassen och svarade med att ta samtliga 27 skott Devils fick på mål. Nu får han chansen igen och han ställs mot liknande offensiva kvaliteér.

Man har spelare som är i riktigt bra form som tex Duchene som gjort fyra poäng de tre senaste matcherna, Barrie som visat riktigt bra form.

Duchene och MacKinnon har gjort ett ryck i den interna poängligan och har båda 38 poäng. 

Columbus har vunnit sju av 20 hemmamatcher vilket är riktigt dåligt. Däremot gör Colorado det bättre på resande fot än på hemmaplan.

Colorado har även vunnit fyra av de fem senaste mötena lagen emellan och med tanke på Columbus situation så tycker jag värdet absolut ligger på Colorado och jag trycker in hela 8u.

Skribent: Tobbestips
16 January 2016