Calder-Cup slutspelet är i full gång och här har jag hittat ett fint odds på ett lag som visat styrka under hela säsongen.

Bridgeport åkte på stryk i första matchen med 1-4 där man förvisso öppnade bra och hade fint spel i första perioden. Man fick med sig 1-0 efter 20 spelade minuter. Sedan vände det och Marlies visade att man är ett av de utmanade lagen till att vinna hela slutspelet då man gick från 1-0 till 1-4 i den andra perioden som även blev slutresultatet.

Bridgeport hamnade på en åttondeplats i sin conference där man plockade 87 poäng och hade en målskillnad på 209-220. Hemmafördelen ser jag inte som någon jättefördel då man var marginellt bättre på hemmaplan under säsongen.

Marlies gjorde en riktigt fin insats i grundserien och i första matchen mot Bridgeport visade man fortsatt form. Man vann sin conference med 114 poäng och en målskillnad på 294-191, man var också bäst av samtliga lag med de 114 inspelade poängen. Man hade en segerprocent på 75%. Man plockade 58 poäng borta och 56 poäng hemma, vilket visade att man var det klart bästa bortalaget i ligan.

Man har spelare som Arcobello, Nylander, Hyman i laget som gjort flera matcher i Maple Leafs, där det även finns fler i laget som spelat NHL hockey denna säsong. Detta är såklart positivt, och skulle man sakna ett par tongivande spelare så ser jag ändå Marlies som en het kandidat till bucklan.

Bridgeport ska man svepa i tre raka matcher och avancera till nästa runda, allt annat vore en stor överraskning.

Skribent: Tobbestips
24 April 2016