Dags för kval till hockeyallsvenskan att dra igång. Uppstickaren Borlänge tar emot Västervik som imponerat hela säsongen.

Borlänge vann sin grupp och slapp spela playoff. Man vann före Tranås och Östersund, där jag tror alla hade mer tro på Östersund. Man vann mycket tack vare sitt borta spel där man tog fler poäng än på hemmaplan.

Sett över säsongen så har bortaspelet varit en stor anledning till framgångarna. Nu är det dock dags för ytterliggare ett test då motståndet hårdnat rejält då man sluppit möta lag från den södra serien.

Västervik är topptippade av många att gå upp i allsvenskan, och jag är en av dem. Jag har blivit mycket imponerad under säsongen. Under första serien släppte man bara in 17 mål på elva matcher borta, och då hade man lag som Troja och Kristianstad i serien. I serie två blev det än tuffare lag med då Södertälje, Troja och Huddinge fanns i serien. Trots det så gick man och vann den och därav slapp man spela playoff. 

Jag har en match som ligger på minnet och det var mot SSK med tre matcher kvar. Då krossade man SSK med 6-0 och det är inte många, om ens något lag i denna kvalserie som kan göra.

Man har stabila målvakter och ett bra grundspel. I laget har man även många matchvinnare. Jag rankar Västervik topp 2 i denna kvalserie med Asplöven, och jag tror precis som många andra att man är ett Allsvenskt lag nästa säsong. 

Borlänge är mest med för att lära, och kommer få svårt att plocka poäng i matcherna. 

Ska Västervik till Allsvenskan så måste man slå Borlänge, och har man inte tappat formen helt på dessa veckor man haft matchuppehåll så ska man styra matchen precis som man vill.

Skribent: Tobbestips
9 March 2016